Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Samarbete blev Hej Nordvärmland!

En tandläkare, en kyrkoherde och en distriktsläkare – det var grunden till att inflyttning- och rekryteringskampanjen ”Hej Nordvärmland” startade.

Syftet med kampanjen är att locka arbetskraft och spetskompetenser också att visa på vilka möjligheter som finns på den nordvärmländska landsbygden.

Initiativet kommer från Övre älvdals församling där kyrkorådet gav Maria Tillberg, Bo Ynger och Hans Nordberg uppdraget att rekrytera ny en kyrkoherde efter Birgitta Halvarsson som avser gå i pension i höst.

Maria Tillberg, som till vardags arbetar som distriktsköterska på vårdcentralen i Likenäs valde då att kontakta Torsby kommun, Region Värmland, Folktandvården och Tuab för att se om intresse för ett samarbete fanns. En pappersannons i tidningen Dagens Nyheter blev startskottet på resan med Hej Nordvärmland. En webbsida publicerades och en sida har skapats på facebook.

– På sidan hejnordvarmland.se samlas rekryteringsannonser med berättelser om vardagsliv och besöksmål. En kombination som vi tror på, säger Anna-Lena Carlsson, VD på Torsby utveckling AB som blev samordnare av projektet.

Projektet kommer att pågå i denna form under 2021 – men i förlängningen hoppas vi att flera aktörer väljer att vara med i kampanjen.

Språktestet – en succé!

Den grafiska designern Marlene Sundberg kontaktades för att göra webbsidan och hade också en idé om ett språktest om dalbymålet – ”Dalbymålskollen”- som skulle ge lite ”extra” till sidan. Quizet består av 20 frågor med tre svarsalternativ. Vissa av orden i quizet är vanligt förekommande än idag medan andra tillhör ett äldre språkbruk.

Idag har över 5 600 personer genomfört testet. Intresset blev så stort att testet nu har fått göras i två nivåer, medel och avancerad. Vill du också testa dina kunskaper? Klicka dig in på sidan!

Jag vill testa att göra dalbymålskollen - medel
Jag vill testa att göra dalbymålskollen - avancerad

Innehållsansvarig: Emelie Röjeskog
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen