Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Risk för gräs- och skogsbrand

Stor risk för gräsbränder.

Fjolårsgräset är torrt och en liten gnista kan snabbt sprida sig till en större brand. Brandrisken är just nu extremt hög i länet.

Håll koll på brandrisken via SMHI:s webbplats eller genom att ladda ner appen ”Brandrisk Ute”.

Var försiktig vid eldning utomhus och kom ihåg att det är du som eldar eller grillar som har ansvar för elden och eventuella konsekvenser. Ha alltid släckutrustning till hands.

Länsstyrelsen har för närvarande inte fattat något beslut om generellt eldningsförbud men vädjar till allmänheten att iaktta mycket stor försiktighet. Engångsgrillar eller liknande anordningar bör undvikas.

Nedan finner du länkar som ger dig information om brandrisker. De hjälper dig att hålla koll på brandrisken i skog och mark. Du får även tips och råd om hur du kan minska riskerna att orsaka gräs- och skogsbränder.

Prognosen uppdateras varje dygn och gäller för aktuell dag samt för fem dagar framåt.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)