Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Retroaktiv avgiftskontroll

I dagarna får alla föräldrar ett brev hem med information om avgiftskontrollen

Att betala rätt barnomsorgsavgift är en rättvisefråga. Därför kommer Torsby kommun nu att genomföra en retroaktiv avgiftskontroll för alla vårdnadshavare som hade barnomsorg 2017, för att se om man betalat rätt avgift. Har du betalat för mycket får du pengar tillbaka och har du betalat för lite får du en faktura på mellanskillnaden.

I avgiftskontrollen jämförs den inkomst som hushållet uppgett med den taxerade inkomsten från Skatteverket. Genom att dela inkomsten med tolv får kommunen fram en genomsnittlig månadsinkomst. Under 2019 kontrolleras avgiften som betalats under 2017, under 2020 kontrolleras avgiften som betalats under 2018 och så vidare. Kontrollen kommer att genomföras årligen.

Kontroll för rättvisa

Varje hushåll ansvarar själva för att meddela rätt inkomst och familjeförhållanden så att den avgift som betalas blir rätt. Summor under 300 kr har inte tagits med.

- Vi har tidigare genomfört stickprovskontroller, det nya är att vi kontrollerar alla barnomsorgsavgifter mot Skatteverkets taxerade inkomster. Anledningen till detta är att ingen ska behöva betala för mycket, eller för lite för sin plats, säger Pär Bergqvist, skolintendent på barn- och utbildningsförvaltningen.

Information om avgiftskontrollen

Har du frågor om retroaktiv avgiftskontroll finns mer information på torsby.se/avgiftskontroll.

Avgifter och regler för barn i förskola och fritidshem.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)