Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Region Värmland visar siffror på coronaspridningen

Region Värmland har presskonferens och berättar att de kommer att lämna ut statistik varje torsdag

Vid en presskonferens på torsdagseftermiddagen den 7 maj presenterade Region Värmland siffror för hur coronaspridningen ser ut kommunvis i Värmland.

Region Värmland berättar att det finns bekräftade fall i länets samtliga kommuner. Men med hänvisning till sekretess redovisar man exakt antal konstaterat smittade endast för de kommuner som har 15 bekräftade smittade eller fler.

Bakgrunden till detta är att det finns risk för att röja identiteten på smittade personer om siffror redovisas för de kommuner som har färre än 15 konstaterade smittade.

Färre än 15 fall konstaterade i Torsby kommun

Torsby kommun har just nu färre än 15 konstaterat smittade personer så något exakt antal i det geografiska området Torsby kommun är alltså inte offentligt. Men Region Värmland och smittskyddsläkare Ingemar Hallén trycker hårt på det faktum att den finns en allmän smittspridning i länet och att det gäller att vi alla fortsätter att hålla i med vår handhygien och ha social distans.

- Det finns bekräftade fall i länets alla kommuner. Vi kan inte luta oss tillbaka och tänka att det är lugnt, sa Ingemar Hallén vid presskonferensen.

Region Värmland kommer framöver redovisa siffor kommunvis varje torsdag.

Fortsätt att hålla i och hålla ut

Vi uppmanar alla att mangrant fortsätta vara uthålliga i att följa de rekommendationer som kommer från myndigheterna. Tillsammans kan vi bromsa smittan.

- Smittan är som Region Värmland säger allmän, den finns i hela Värmland, så vi måste alla tillsammans – invånare, föreningar, företag och kommunal verksamhet - fortsätta att följa direktiven för att bromsa upp och hindra smittspridning, säger Torsbys kommundirektör Thomas Stjerndorff.

Här kommer några viktiga saker som alla kan göra

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Håll avstånd till andra på bussen, tåget, tunnelbanan, spårvagnen och andra allmänna färdmedel.
  • Undvik fester, begravningar, dop, kalas eller bröllop.
  • Håll avstånd till andra på idrottsplatser, badhus och gym och undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.
  • Res inte i rusningstid om du kan undvika det.
  • Res bara om det är nödvändigt.
  • Är du 70 år eller äldre är det extra viktigt att du begränsar dina sociala kontakter och undviker platser där människor samlas.
Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen