Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Nyinvigning av vandringsleder i Hovfjällets naturreservat

Hovfjällets naturreservat, utsiktsplats

Välkommen på invigning av nya vnadringslederna och häng med på guidad turer

Lördag 30 september 2017 nyinvigs de varsamt upprustade
vandringslederna i Hovfjällets naturreservat. Landshövding Kenneth
Johansson, kommunalråd Ann-Katrin Järåsen och Hovfjällets VD, Karl-Eric Westerberg deltar vid invigningen.

Under dagen finns möjlighet att delta i guidade vandringar och barnaktiviteter. Vi bjuder på hembakat samt korv med bröd i samarbete med Vitsands hembygdsförening.

Program

10.30. Guidad vandring i närområdet. Samling vid Hovfjällsentrén.

11.30. Musikunderhållning, aktivitet för barnen och fika. Vi bjuder på hembakat samt korv med bröd i samarbete med Vitsands hembygdsförening.

11.45. Invigningstal av landshövding Kenneth Johansson, kommunalråd Ann-Katrin Järåsen och Hovfjällets vd Karl-Eric Westerberg.

13.00. Guidad vandring längs led 3,7 kilometer. Samling vid Hovfjällsentrén.

Plats

Hovfjällets stora parkering vid entrén.

Bakgrund

Länsstyrelsen Värmland i samverkan med Torsby kommun har varsamt utvecklat de områden som ingår i Hovfjällets naturreservat. Detta för att skapa en större tillgänglighet och ny inspiration för besökare som väljer att njuta av naturreservatets fantastiska miljö.

Cirka 25 km vandringsled har rustats upp och markerats. Spänger över vattendrag och våtmarker har renoverats. Skyltar, informationstavlor och annan turistinformation har installerats.

Rastplatser och vindskydd har placerats ut. Området har ett stort värde för friluftslivet och här finns höga naturvärden. De upprustade vandringslederna genomgår just nu en kvalitetssäkring med målsättning att bli utnämnda till en av länets certifierade Värmlandsleder!

Mer information

Anders Åkerman, Länsstyrelsen Värmland, anders.akerman@lansstyrelsen.se

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen