Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Nya Frykenskolan invigd utan extern publik

Filmen här ovan är en inspelning från invigningen av Frykenskolan den 28 augusti 2020. Invigningstalar gör Peter Jonsson (S) kommunalråd och Dag Nyström (C) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Glass till alla barn när nya Frykenskolan invigdes

Fredagen den 28 augusti 2020 kl. 9.30 var det dags för invigning av nyaste byggnaden på Frykenskolan.

Från och med nu höstterminen 2020 blir Frykenskolan därmed en skola för elever i årskurs 4 – 9. Det är den senaste tillbyggnaden, där årskurs 4–5 ska gå, som nu invigdes.

Vid invigningen var det bara skolans elever och personal som fick vara, ingen extern publik fick närvara, detta för att minska risken för smittspridning.

Program

  • 9.30 startade programmet med att kulturskolan underhöll en stund
  • Därefter kort tal av Peter Jonsson (S), kommunalråd och f.d. ordförande i barn- och utbildningsnämnden samt Dag Nyström (C), nytillträdd ordförande i barn- och utbildningsnämnden och därefter bandklippning.
  • Kulturskolan underhöll en stund igen
  • Glass till alla eleverna serveras på skolgården.

Bilder från invigningen

Här kan du se några bilder från invigningen.

Filmer visar invigning och nya skolan

För att ge chansen för intresserade som inte kunde vara med på invigningen pga riskerna för smittspridning kan man snart se en film från invigningen.

Företaget Karl & Moa filmade invigningen på uppdrag av kommunen och denna film kommer att visas på kommunens webb torsby.se inom en vecka (under vecka 36).

Det finns också stort intresse av att få se inuti den nya skolbyggnaden. Om inte covidpandemin varit så hade publiken kunnat bjudas in att se med egna ögon. Istället gör Karl & Moa en film om det också. Så inom några veckor kommer den nya filmen att visas här på vår webb och Facebook.

I väntan på den filmen kan ni se den film vi gjorde i somras, innan allt var riktigt på plats i skolan. Där visar rektor Anna Renhult runt oss i huset.

Vill du veta mer om Frykenskolan?

Här kan du läsa mer om Frykenskolan.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen