Torsby kommun
Torsby kommun

Nu har elever skapat egna spel om elavbrott
- få en inblick via film

Elever i femman på Stölletskolan har skapat egna spel och ökat tilliten att hitta lösningar på aktuella hållbarhetsfrågor i skolprojekt MoveIT20.

Pilotprojektet har pågått under hösten 2020 med tema ”strömavbrott”. Eleverna på Stölletskolan i Torsby och Frykenskolan i Torsby samt Östra skolan i Sunne har skapat berättelser och gjort klart egna spellösningar. Ett ämnesövergripande arbetssätt som fler skolor kan använda framåt.

Här kan du få en inblick

Kreativt samarbete

- Det blev ett bra spel med de förutsättningarna vi hade. Det var jätteroligt att göra spelet och vi hade ett bra samarbete, säger Melinda, Bram och William, elever på Stölletskolan i Torsby.

- Eleverna har arbetat kreativt och ökat tilliten till sin förmåga att skapa lösningar. De har lärt sig saker inom energi, klimat, krisberedskap och programmering på ett spännande och nytt sätt, säger Tina Näslund, miljöstrateg och energi- och klimatrådgivare i Sunne och Torsby.

Mer information

Här kan du läsa mer om projektet MoveIT20.

Vill du veta mer, hör gärna av dig

Hör av dig till oss som jobbar med projektet tillsammans med våra elever:

  • Erika Mähler, pedagog Stölletskolan, Torsby kommun, 073-271 21 28
  • Sara Alwan, förstelärare digitalisering, Östraskolan, Sunne kommun, 073-280 76 10
Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen