Torsby kommun
Torsby kommun

Nu fungerar trygghetslarmen i Torsby kommun

Uppdaterad 16 okt. kl. 14.35
Nu fungerar trygghetslarmen som de ska och är i full drift, meddelar omsorgens IT-samordnare i Torsby kommun, Mikael Jonsson.

Ursprunglig nyhet från 14 okt
Trygghetslarmen i Torsby kommun, och även i andra delar av Sverige, är kraftigt störda för närvarande. Socialförvaltningens personal är på väg till alla som har trygghetslarm för att informera och ge dem ett alternativt telefonnummer att ringa.

När en person som har trygghetslarm larmar på hjälp, så går den signalen normalt sett till larmcentralen direkt man larmar och personal därifrån pratar med den som larmat via larmenheten i brukarens hem.

Men nu fungerar inte detta som det ska.

Det kan vara så att det sker en lång fördröjning, ibland på flera timmar. Men det är också så att för många brukare fungerar larmsystemet precis som vanligt. Tyvärr finns ingen "röd tråd" i att vissa områden är extra drabbade.

Ny larmsamordningstelefon

Torsby kommun har därför öppnat ett nytt telefonnummer 073-039 75 49 som man kan ringa till om man inte får kontakt med trygghetscentralen när man larmat. Numret är öppet dygnet runt tills dess att felet med trygghetslarmet är åtgärdat.

OBS! detta nummer kan komma att få hög belastning, så det är bara vid misstanke om att trygghetslarmet är fördröjt som man ska ringa detta nummer.

Brukare får information

Kommunen vidtog åtgärder redan i går eftermiddag (tisdag 13 oktober) och förstärkte nattpatrullen samt satte in extra tillsynsbesök. Samtliga brukare som har trygghetslarm ska få information om att det är problem med larmet senast idag.

Vad har orsakat larmfelet?

Torsby kommuns leverantör av trygghetslarm har för närvarande tekniska problem som uppkom i samband med att de uppdaterade sin larmplattformen. Detta berör stora delar av Sverige som använder sig av denna larmleverantör. Torsby kommun har fått uppgift om att de beräknar att felet ska vara avhjälpt senast i slutet av denna vecka (vecka 42).

Fortsatt information

Torsby kommun har också kontaktat Sveriges Radio för att be dem meddela sina lyssnare genom ett sk. varningsmeddelande. (Eftersom det är fler än vår kommun som har problemet så kommer vårt meddelande tillsammans med de andra kommunernas meddelande.)

Vi uppdaterar också denna hemsida.

Personalen inom socialförvaltningen fortsätter att ha extra kontroll över de brukare som har trygghetslarm, extra personal är insatt.

Nya larmsamordningsnumret är igång tills dess felet med trygghetslarmet är avhjälpt.

Du som granne eller vän kan gärna ta en extra kontakt med en person som du vet har trygghetslarm, så hjälps vi åt allihop.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen