Torsby kommun
Torsby kommun

NATO har stor militärövning i Norge

Soldater och en helikopter och en norsk flagga

En militärövning genomförs i Norge. Övningen är planerad och är årligen återkommande. Foto: created by natanaelginting - www.freepik.com

I slutet av mars-början av april 2022 kommer ett drygt 20-tal NATO-länder att ha en militär övning i Norge. Ca 35 000 soldater väntas dit för övningen som heter "Cold Response" och är en årlig övning. Sverige och Finland kommer också att delta.

Det är alltså bara en övning, en planerad övning. Torsby kommun informerar om övningen ifall närvaron av militär personal och fordon i närheten av vår kommun skulle kunna skapa oro.

Detta och mer finns bl.a. att läsa:

Cold Response er en norskledet vinterøvelse som holdes annethvert år med NATO-allierte og partnerland. Årets storstilte utgave er lagt til mars og tidlig april. Bekreftede deltakere er 23 NATO-land - av alliansens totalt 30 medlemmer - samt Finland og Sverige som partnerland. I tillegg vil store deler av det norske totalforsvaret være i sving de neste månedene.

Här kan du läsa mer om övningen

På tidningen High North News finns en artikel om Cold Respons-övningen om du vill läsa mer.

Innehållsansvarig: Christina Lech
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen