Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Ministerbesök om landsbygd och bokbuss i Torsby

Tre personer står i dörröppningen på bokbussen.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, Ann-Katrin Järåsen och Eva-Lena Gustavsson tittar närmare på Torsbys nya bokbuss. Foto: Maria Ivansson

Apoteket i Likenäs, strandskyddet och så ett besök i den nya bokbussen. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht fick med sig lite av varje när han besökte Torsby 12 juni 2018.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) är ute på en Sverigeresa, från Grums till Vilhelmina med ett stopp bl. a. på biblioteket i Torsby. Ca 25 personer kom dit för att lyssna och ställa frågor om landsbygden.

Apoteket i Likenäs

Kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen tog upp situationen på apoteket i Likenäs, som får ett stöd för att hålla viss service, och sedan stänger apoteket elva veckor i sommar. Hon tyckte att det kändes snopet. Sven-Erik Bucht kände inte till alla detaljer men förstod människors ilska över detta.

Strandskydd

Någon i publiken tog upp frågan om strandskyddet på 300 meter, som personen ansåg att man borde kunna bestämma lokalt. Sven-Erik Bucht höll med och ville ändra på det. Han tillade att i städerna bygger de till och med ut i vattnet.

Bokbuss med möjligheter

Efter frågestunden var det dags att titta in i bokbussen där Sven-Erik Bucht fick information om hur man kommer att använda bussen framöver, om tillgänglighet och hur man kan nå ut med information på landsbygden. Sedan var det bussens motiv på utsidan. Efter att ha sett och imponerats av Albin Liljestrands konstverk på Sliperiet i Grums så fick Sven-Erik Bucht även se den unge konstnärens bilder på bussen.

Slutligen besökte Sven-Erik Bucht turismföretaget Vildmark i Värmland vid Klarälvens Camping i Värnäs.

En man står och talar med publik som lyssnar.

Frågestund med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht på biblioteket i Torsby. Foto: Maria Ivansson

En man blir intervjuad av en tv-reporter.

Även media var på plats för att ställa frågor till landsbygdsministern. Foto: Maria Ivansson

Flera människor står i en bokbuss.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht får information om bokbussen av Nora Büttner och Jörgen Axelsson. Foto: Maria Ivansson.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)