Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Mejerskans första lägenheter ansökningsbara fr o m 18 mars

Håkan Laack, Torsby Bostäders vd, högst upp på Mejerskans vindsvåning i dag 17 mars. Här byggs gemensamhetslokalen med inglasad toppterrass med strålande utsikt. Foto: Ulrika Andersson.

Från och med i morgon, torsdag den 18 mars, ligger de åtta första (och översta) lägenheterna i trygghetsboendet Mejerskan ansökningsbara på Torsby Bostäders webbsida. Resterande 16 hyreslägenheter i Mejerskan läggs ut för uthyrning vecka 15 och 19.

Inflyttningsklart redan i december

Det går framåt och uppåt för Mejerskan i Torsby centrum och om nio månader, i december, står huset inflyttningsklart. Så nu gäller det för alla 65-plussare som är intresserade att ysta på och söka lägenhet i trygghetsboendet.

Ansök om lägenhet i tre etapper

Det kommunala bostadsbolaget Torsby Bostäder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. lägger ut lägenheterna i tre ansökningsetapper nu under våren 2021, med den 18 mars, och de som är 65 år eller äldre kan söka max fem lägenheter samtidigt.

Fler chanser

Om de som söker inte får något hyreserbjudande i första etappen så har de fortfarande chans att söka i kommande två etapper.

Ansökningsetapp 1
Under perioden 18-28 mars finns möjlighet att söka lägenheterna i våning 6 och 7, där finns tre 3:or och en 2:a på vardera våning.

Ansökningsetapp 2
Under perioden 12-21 april är det dags att söka lägenheterna i våning 4 och 5, där finns också tre 3:or och en tvåa på vardera våning.

Ansökningsetapp 3
Sista ansökningsetappen pågår under perioden 10-19 maj och då ges möjlighet att söka lägenheterna på våning 2 och 3. På våning 2 finns två 3:or, en 2:a och en 1:a.

Gemensamhetslokal med inglasad toppterrass

Mejerskan rymmer en 1:a, sex 2:or och sjutton 3:or fördelat på sex våningar, (våning 2-7). Det finns också en övernattningslägenhet (en 1:a) för hyresgästernas besökare att hyra vid behov. På vindsvåningen finns en gemensamhetslokal med anslutande inglasad toppterass med fin utsikt mot sydväst. Här finns också separata lägenhetsförråd. På våning 1 (entrén) finns en affärslokal, gemensamt förråd och postboxar till alla lägenheter. Mejerskan och området däromkring är rökfritt och det är ett lågenergihus med solceller på taket.

Mer info, registrera lägenhetsintresse & ansök

Mer info om Mejerskan finns hos Torsby Bostäder, hos dem kan du också beställa den kostnadsfria broschyren om trygghetsboendet Mejerskan. Den sökande behöver själv registrera sig i Torsby Bostäders ansökningssystem som finns på webbsidan www.torsbybostader.se eller kontakta dem på e-post info@torsbybostader.se eller på telefon 0560-272 40 och berätta vilken eller vilka lägenheter du är intresserad av, så hjälper de dig. Sökande som stått längst i bostadskö hos oss får sedan erbjudande om bostad.


Här nedan är några bilder från dagens pressvisning, här finns också Torsby Bostäders annons, som publiceras i TorsbyBladet den 18 mars (vecka 11/21)
Du kan ladda ner annonsen som högupplöst pdf här. Pdf, 2.3 MB.

Bild 1: Vid foten av Mejerskan i dag på förmiddan. Från vänster: Håkan Laack, vd, Torsby Bostäder, Ulf Olsson, projektledare, Elms Byggnadsfirma och Lars-Ove Martinsson, byggnadsingengör, Torsby Bostäder stoltserar framför kossan Tora-Bella, som övervakat bygget sen i somras, när första spadtaget togs. Bild 2: Bland annat SVT fanns på plats idag på pressvisningen, här förevigas den fantastiska utsikten från vindsvåningen på trygghetsboendet Mejerskan. Foto: Ulrika Andersson.

Ulf Olsson x 2 på Elms Byggnadsfirma samspråkar på toppterrassen i solen. Den ena Ulf Olsson (tv) är platschef på Mejerskan, den andra Ulf Olsson (th) är projektledare för bygget av trygghetsboendet. Foto: Ulrika Andersson.

Innehållsansvarig: Ulrika Andersson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen