Torsby kommun
Torsby kommun

Mârten kan innebära alkoholdebut för ungdomar

Mur i bakgrunden, framför står fyra personer med drinkar i händerna

Torsbymârten är en helg då vi vet av erfarenhet att ungdomar riskerar att komma i kontakt med alkohol, kanske för första gången.

Vi uppmanar dig som förälder eller viktig vuxen att ha lite extra koll på era barn gällande alkohol, tobak, narkotika och fest.

Några tips är att prata med din ungdom om varför du är orolig och var tydlig med vad du tycker. Bjud inte på alkohol och köp inte ut alkohol. Ta hjälp av andra föräldrar och hjälp din ungdom med bra argument för att stå emot eventuellt grupptryck.

Om du vill ha lite fler tips, kolla på www.torsby.se/tilldigsomforalder

Du kan även ringa till fritidsledare Elin Pedersen på telefon 073-802 21 03.

Vuxenvandra gärna

Genom att finnas där för ungdomarna kan du som vuxen göra skillnad de här kvällarna. Rör dig i mârtensområdet och var en viktig vuxen, så ökar vi tillsammans tryggheten för våra ungdomar.

Vi bjuder på fika under kvällen

Om du vill vila benen och prata med andra är du välkommen in på Forsbackens förskola. Där bjuder vi på kaffe och smörgås. Ungdomar är också välkomna in på fika och här kan man även ladda sin telefon. Förskolan är öppen fredag och lördag kväll, kl. 20-01.

Det här är en hälsning från Lokala förebyggande rådet. Vi önskar alla en skön och trevlig marten!

Info om Torsby marknad

Marten är i år fredag 8 september - söndag 10 september. Om du söker tider m.m. om när marten är öppen, finns information om det på deras hemsida, www.torsbymarknad.se.

Innehållsansvarig: Mimmi Adolfsson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen