Torsby kommun
Torsby kommun

Måltidens dag firades

Veronica Gräsberget och Katrin Bengtsson, ansvariga för köket på Kvistbergskolan hälsade barn och politiker välkomna till bords

Torsdagen den 21 oktober 2021 firades den Offentliga måltidens dag runt om i Sverige, så även i vår kommun.

På grundskolor, förskolor och äldreomsorgen dukades lite extra fint, eller så gordes något extra gott, som en smaskig efterrätt eller så för att fira denna dag. Varje verksamhet valde själv hur man ville "piffa till" måltiderna under denna dag.

Kvistbergsskolan och Oleby skola fick besök av några av kommunens politiker, som lät sig väl smaka av skollunchen.

I Oleby serverades det kycklingskav, currycreme, tortilla och salladsbuffé. En stor favorit kan eleverna ska tilläggas då det blir som en tacobuffe fast med kyckling.

På Kvistbergsskolan serverades kökets köttfärsrutor, stekt potatis,sås och salladsbuffé, vilket också smakade gott enligt vittnesmål.

Och som alltid finns mjölk, vatten, smör och knäckebröd samt gott om grönsaker förstås.

Två personer vid ett bord. En person står vid ett bord med mat på.

Kommunalråden Peter Jonsson (S) och Anna-Lena Carlsson (C) besökte Kvistbergsskolan. Kommunstyrelseledamoten Tommy Persson (M) besökte Oleby skola.

Peter och Anna-Lena berättar att de blev mycket imponerade av den hemlagade maten köttfärsrutor och stekt potatis med en stor salladsbuffé. De pratade även med barnen i matsalen som tyckte mycket om maten och allra bäst är det när de får efterrätt som idag.

Peter och Anna-Lena träffade också kökspersonal, annan personal på skolan och rektorn under sitt besök.

Tommy åt lunch bestående av tacos tillsammans med elever och personal, mycket gott sa Tommy, och därefter blev han visad runt och fick se på lokaler och verksamheter i skolan.

Kvinna vid matbuffé

Veronica Gräsberget på Kvistbergsskolan hälsar barn och politiker välkommen till bords

Offentliga måltidens dag

Måltidens dag har instiftats av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. För andra året i rad förstärker MATtanken dagen, i samråde med Måltidsakademien.

Firandet sker genom att offentliga måltidsverksamheter i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt. Förra året bidrag ca 120 kommuner/regioner med olika aktiviteter för att fira dagen. 

På Mattankens hemsida kan du läsa mer om den Offentliga måltidens dag och se vad olika kommuner runt om i landet gjorde för att uppmärksamma denna dag.

 

Innehållsansvarig: Eva-Britt Olsson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen