Torsby kommun
Torsby kommun

Lyckad start på Höstglöd 2022

En man och en tjej står framför ett staffli, inomhus.

Konstnären Mathias Frykholm, Hammarö, pratar konst med stipendiaten Kejsi Sokoli, Torsby. Foto: Maria Ivansson.

Mathias Frykholm berättade om sin tidskrävande konst, Kejsi Sokoli uppmärksammades för sitt kulturstipendium från Finnskogen Natur och kulturpark. Dessutom vernissage och mingel på Höstglöds invigning.

Många besökare fyllde Torsby bibliotek på lördagen den 1 oktober 2022. De fick inledningsvis lyssna till Filip Vaugarnay, kulturskolan, som spelade ett vackert pianostycke.

Kulturveckans invigning sköttes av Ann-Katrin Järåsen, Finnskogen Natur & Kulturpark, som för andra året utlyste ett kulturstipendium för ungdom. Av de fem pristagarna kom tre från Torsby och en av dem fanns på plats. Kejsi Sokoli, som egentligen inte hade tänkt skicka in något bidrag men familjen tyckte annat, vilket ledde till ett förstapris på 10 000 kr.

Relistiskt måleri

-Det är tålamodsprövande, frustrerande och väldigt roligt på samma gång. Mathias Frykholm, som arbetar heltid med sitt målande, beskriver hur han går till väga i sitt reaqlistiska måleri. Omkring 200 timmar tar det att färdigställa en tavla. Och för varje år som går så tar det allt längre tid, kraven han ställer på sig själv ökar.

Övriga utställare på biblioteket var Torsby Fotoklubb, Grupp Nordvärmland 2.0 samt Inez Assk som ställde ut näverstickning och visade sin bok Majas Vantar.

Höstglöds program för hela veckan 1-9 okt 2022.

Två kvinnor står på var sin sida om  ett konstverk, inomhus.

Kejsi Sokoli prisades för sin tavla om finnskogen och gratulerades av Ann-Katrin Järåsen, Finnskogen Natur & Kulturpark. Foto: Maria Ivansson.

En pojke spelar piano.

Filip Vaugarnay spelade ett vackert pianostycke på Höstglödinvigningen. Foto: Maria Ivansson.

Innehållsansvarig: Maria Ivansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen