Torsby kommun
Torsby kommun

Lyckad bokmässa i Ambjörby

Kollage med två personer och böcker.

Gunnar Svensson och Rolf Nilsson deltog på bokmässan i Ambjörby. Foto: Lena Henriksson

Biblioteken i Torsby ordnade bokmässa och aktiviteter i Ambjörby Folkets hus på Världsbokdagen den 23 april 2022. Det bjöds på ett blandat program med temat Jakt & hembygd.

Totalt medverkade ett 20-tal utställare och lokala författare. Rolf Nilsson var en av dem och han visade upp sin nya bok Klara på Kvarntorp. På plats fanns även Siw Alfredsson, Doris Sundholm, Olle Lundin, Carina Larsson, Madelene Cisek, Ida Larsson, Lars Nordström, Berit Juhl och Gunnar Svensson med flera.

Kulturskolans elever spelade och dansade. Torleif Styffe höll ett tal där han framhöll hur viktigt det är med böcker för barn. Att barn stimuleras att börja läsa tidigt, om det är böcker eller serietidningar spelar ingen roll.

Olika aktiviteter

Under dagen visades film för både stora och små. Bland annat visade Sebrafilm filmer om Gerold Berg och Ellinor Henriksson medan de yngre besökarna kunde se Alfons och hemlige Mållgan. Den som ville kunde testa en skjutsimulator.

Bokbussen fanns på plats med gallrade böcker, tipspromenad och internationalla boktips med mera.

Medarrangör under dagen var Studiefrämjandet och Ambjörby Folkets hus.

Innehållsansvarig: Maria Ivansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen