Torsby kommun
Torsby kommun

Luften är fri - Friluftslivets år

Luften är fri – Friluftslivets år 2021 är Sveriges största satsning på friluftsliv som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket.

Torsby kommun deltar för att inspirera fler att hitta ut i naturen! Syftet med satsningen är att få fler människor att prova friluftsliv och öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten.

En plats för alla

Naturen är öppen 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. I Torsby kommun finns den precis runt hörnet, alltid öppen och tillgänglig. Att upptäcka tätortsnära skog är lika mycket friluftsliv som att vistas i skogen, på sjön eller i skidspåren. Tack vare allemansrätten kan i stort sett alla i Sverige vara ute i friska luften. Forskning visar att friluftsliv har positiva effekter både på hälsan, ekonomin och miljön.

Ett nytt tema varje månad

Friluftslivets år 2021 består av tolv teman, ett nytt varje månad. Utmana dig själv och hitta på något ute under varje tema! Vi kommer också att tipsa om idéer och aktiviteter här på torsby.se och i våra sociala kanaler, blanda annat via Torsby kommuns facebooksida, Visit Torsbys Instagram och fritidsgårdarnas sociala kanaler.

Vill du veta mer?

Mer information om Torsby kommuns deltagande och de olika tema-månaderna hittar du på torsby.se/friluftslivetsar.

Mer information om det nationella projektet finns att läsa på luftenarfri.nu.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen