Torsby kommun
Torsby kommun

Läs till polis på deltid och få provanställning i t ex Torsby efter godkänd utbildning

Just nu finns möjligheten för dig som vill bli polis att genomföra polisutbildningen på deltid. Utbildningen, som kallas DPU (deltidspolisutbildningen), genomförs på distans och är en pilotutbildning som ges för ett fåtal lokalpolisområden, däribland Torsby.

Arbeta och studera under studietiden

Du som vill arbeta i Filipstad, Torsby, Säffle eller Hagfors kan just nu söka till deltidspolisutbildningen (DPU). Utbildningen passar dig som vill ha möjlighet att både arbeta och studera under studietiden.

Sista ansökningsdag 23 april 2023 och utbildningen startar i januari 2024

Utbildningen innebär 2,5 års studier (cirka 30 timmar i veckan, vilket motsvarar en studietakt på 75 – 80 procent av heltid) följt av sex månaders aspirantutbildning. Efter godkänd utbildning får du anställning som polisassistent på den placeringsort du önskat (Filipstad, Torsby, Säffle eller Hagfors). Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

- Detta är ett unikt tillfälle för dig som vill bli polis på din hemort, men som inte kan eller vill studera på heltid, säger Henrik Gustavsson som är chef i lokalpolisområde Torsby och sammanhållande för arbetet med DPU i Bergslagen. Du kan studera och bo kvar på din hemort och du kan fortsätta att jobba eller vara föräldraledig på deltid om du så önskar. Vi vill skapa så bra förutsättningar som möjligt för sökande i områden där det är extra viktigt för oss att fylla på med nya poliser.

Klicka här för att läsa mer om utbildningen och hur du ansöker

Innehållsansvarig: Ulrika Andersson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen