Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Kulturstipendier till konstnären Albin Liljestrand och rapparen Enes Yeşer

Porträttbilder på Albin Liljestrand och Enes Yeşer.

Grattis till Albin Liljestrand som får Torsby kommuns kulturstipendium och Enes Yeşer som får Christine Rebanes ungdomskulturstipendium 2017.

Torsby kommuns kulturstipendium 2017 går till konstnären, musikern och författaren Albin Liljestrand, Ransby. Årets Christine Rebanes ungdomskulturstipendium går till rapparen Enes Yeşer, Torsby.

- Vilka pristagare vi har iår! Två unga, talangfulla personer som redan imponerat på många med sina olika konstuttryck. Det ska bli riktigt intressant att följa deras fortsatta utveckling, säger kulturchef Annika Wredenberg.

Albin Liljestrand kulturstipendiat 2017

Motivering: "Albin Liljestrand, en ung talangfull men redan etablerad konstnär, som med olika uttryck och tekniker skapar och förmedlar levande konstverk till betraktaren i bild, ord och ton."

Albin Liljestrand, 21 år, Ransby, är konstnär, musiker och författare. Under året har Albin haft utställningar på Sliperiet, Galleri Konst och på Sundsbergs gård.

Albin är även ljudkonstnär och musiker. Hans första soloalbum har titeln ”Lightbulb Islands”. Han medverkar även som gitarrist, basist, trummis och keyboardist på flera skivor.

Albin använder även ord som uttrycksform och debuterade med ljudboken ”Myran i gröna lådan” och är snart aktuell med en sagobok.

Enes Yeşer ungdomskulturstipendiat 2017

Motivering: "Enes Yeşer skriver texter och rappar med stor frenesi. Han är innovativ i sin språkbehandling och vågar närma sig svåra ämnen på ett ärligt och allvarligt sätt. Enes framför sina texter effektfullt och tilltalande på scenen och visar genom sin konst prov på språkets inneboende kraft."

Enes Yeşer, är 16 år och bor i Torsby. Enes har representerat Torsby vid UKM, Ung kultur möts, och uppträtt på Bokfestivalen i Karlstad i oktober 2017.

Här kan du lyssna på Enes Yeşer.

Prisutdelning

Kommuns kulturspris till Albin Liljestrand delas ut på kommunfullmäktige 19 december i Stjerneskolan, Torsby. Christine Rebanes ungdomskulturstipendium delas ut till Enes Yeşer i samband med terminsavslutningen på Frykenskolan, Torsby, den 22 december.

 

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen