Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Kulturrådet ger 800 000 kronor för att utveckla nya bokbussen

En kvinna står vid en dekorerad buss.

Kulturchef Annika Wredenberg gläds åt bidraget på 800 000 kronor från Kulturrådet. Foto: Maria Ivansson

I maj invigdes nya bokbussen i Torsby kommun. Nu får den en rivstart med hjälp av bidraget från Kulturrådet. Det innebär fler turer, mer personal och kulturaktiviteter, en satsning som startar i höst.

Planen är att utveckla och använda bokbussen på många olika sätt, nu kan det göras mycket tidigare tack vare bidraget på 800 000 kronor från Kulturrådets satsning Stärkta bibliotek.

- Det ger oss möjlighet att fortsätta utvecklingen av bokbussverksamheten med inriktning på digitala tjänster och kultur. Vi kan även förstärka biblioteksservicen till kommunens ytterskolor, t.ex. kulturprogram som sagostunder, teaterföreställningar, filmvisningar och författarbesök, säger kulturchef Annika Wredenberg.

Bokbussen kommer att möta låntagare och besökare vid servicepunkter, förskolor, skolor och trygghetsboenden, förutom de vanliga hållplatserna. Bussen kan även dyka upp på nya platser i samband med olika evenemang.

Satsningen innebär även kompetensutveckling av bibliotekspersonalen.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)