Torsby kommun
Torsby kommun

Kulturkollo i Ransby 26-29 juli

Barnhänder håller upp ett stort konstverk i glada färger. Utomhus.

För andra året i rad ordnas Kulturkollo med aktiviteter både på Utmarksmuseet och Ransbysätern. Det innebär såväl akvarellmålning som trädgårdsarbete och säterliv.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Utmarksmuseet och kommunens kulturavdelning. Fjolårets Kulturkollo blev mycket uppskattat och snart är det dags igen, 26-29 juli, och den är fullbokad.

Deltagarna, som är i åldern 8 – 13 år, får bl.a jobba med keramik och akvarellmålning tillsammans med Heléne Balkåsen och Maja Bergström som även delar med sig av sina trädgårdskunskaper. Ungdomarna ska även vandra i skogen och delta i säterlivet på Ransbysätern, med övernattning.

Utställning

Under Höstglödsveckan i början av oktober kommer ungdomarna att ställa ut sina konstverk på Utmarksmuseet.

-Vi är glada över att kunna erbjuda Kulturkollo för andra året i rad. Arrangemanget är ett resultat av samarbetet med lokala föreningar och det gör det möjligt att bredda utbudet av aktiviteter för våra yngre kommuninvånare, säger kulturchef Annika Wredenberg.

- Jag ser redan fram emot utställningen i oktober, hälsar Annika Wredenberg.

Innehållsansvarig: Maria Ivansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen