Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Krisberedskapsveckan i Torsby: Johan och Johan ger goda råd vid en kris, fredag 12 maj kl. 12

Vattendunkar och ficklampa är två saker som är bra att ha vid en kris. Säkerhetssamordnare Johan Westh och brandman Johan Brolin föreläser på Torsby bibliotek 12 maj kl. 12.00. Foto: Maria Ivansson.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, står bakom Krisberedskapsveckan 8-14 maj 2017 som pågår i hela Sverige. I Torsby föreläser säkerhetssamordnare Johan Westh och brandman Johan Brolin på Torsby bibliotek om hur du förbereder dig för en samhällskris.

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?

Det är frågan kampanjen utgår ifrån. Syftet är att göra oss medvetna om att någon gång händer det. Frågan är bara när. Då gäller det att vara förberedd och har tillgång till det viktigaste som dricksvatten, mat, värme och att kunna ta emot viktig information.

- Om du klarar dig själv några dygn så avlastar du samhällets krisorganisation, säger Johan Brolin, brandman och instruktör vid räddningstjänsten i Torsby.

Johan Brolin och Johan Westh kommer till biblioteket där de går igenom vad som händer vid en kris och hur man kan förbereda sig. De visar vad en krislåda kan innehålla.

Det handlar om att ta eget ansvar och ha vissa saker hemma som till exempel konserver, vattendunkar, ficklampa, stearinljus, batteriradio och filtar.

Under veckan finns det även en utställning på Torsby bibliotek.

Vill du veta mer?

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)