Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Kreativ bokbuss besöker bokmässan i Göteborg

Två kvinnor blir filmade på en bokbuss.

Anki Yafele och Malin Jansson på Torsby bibliotek har jobbat med projektet Kreativ bokbuss tillsammans med filmaren Gro Pedersen Westgård. Foto: Susanne Johansson Sadri, KRAFThantverk

(Video här under) Nu åker Kreativ bokbuss iväg till bokmässan i Göteborg. Där får besökarna veta mer om Torsby biblioteks projekt och se delar av filmen om hur det är att bo i norra Värmland.

- Det känns jättestort och väldigt kul att få medverka på bokmässan, säger Anki Yafele, bibliotekarie på Torsby bibliotek.

Hon är en av dem som jobbat med projektet under ett års tid, och det är många timmars arbete och planering som ligger bakom. Att det skulle mynna ut i en film var en idé som kom längs vägen.

Bokmässan i Göteborg 2022

Vid två tillfällen ska Kreativ bokbuss presenteras på bokmässan. Dels torsdag 22 september på Biblioteksscenen, dels fredag 23 september i Värmlandsmontern.

-Vi hoppas kunna sprida lite idéer och visa att det går att göra sådana här saker, att hitta vägar för att jobba mer kreativt, säger Anki Yafele som kommer att presentera projektet tillsammans med Malin Jansson och filmaren Gro Pedersen Westgård.

Bokbussen i centrum

Det är många delar i projektet men bokbussen är den röda tråden. Den leder till de människor som deltar på olika sätt, och som filmar sin vardag. I somras gjordes en Minifestival då filmen premiärvisades vid tre bokbusstopp: i Vitsand, Stöllet och Höljes.

Filmen kommer även att delta vid filmfestivalen Filmörnen i Karlstad, 30 september-1 oktober 2022.

Läs mer om projekt Kreativ bokbuss


Innehållsansvarig: Maria Ivansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen