Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Konstnärer från Canada, Brasilien, Japan och Sverige målar tre husväggar i Torsby

Artscape 2017 Värmland närmar sig. 2-11 augusti kommer Artscape till centrala Torsby och gör konstverk på väggar vid Turistbyrån, biografen Stjärnan och Biografgatan 1A.

Torsby är en av tio kommuner som ingår i Artscape 2017 Värmland, en gatukonstfestival där konstnärer från hela världen deltar tillsammans med svenska och värmländska konstnärer. De ska måla på tre fasader och det är norra gaveln av turistbyrån på Kyrkogatan 5, två väggar på biografen Stjärnan och östra gaveln på Biografgatan 1A samt muren strax intill turistbyrån.

Konstnärerna som kommer till Torsby är:

  • Shalak & Smoky, Kanada och Brasilien
  • Super-G, Robert Forsberg, Karlstad
  • Kami och Sasu Hitotzuki, Japan

Shalak & Smoky börjar arbeta redan den 2 augusti, Super-G kommer den 5 augusti och Kami och Sasu Hitotzuki den 6 augusti.

Kom och träffa Artscape

Den 8 augusti kl. 11.00 är det informationsträff vid Turistbyrån, Kyrkogatan 5. Då kan du träffa representanter för Artscape, Torsby kommun, Torsby bostäder och fastighetsägare. Det blir bland annat streetdans av Kulturskolan och en utställning med skisser som Frykenkskolans elever gjort. Super-G kommer kommer att göra en konstnärlig tolkning av dessa på muren vid muren på Nya Torget. Även transformatorn på Biografgatan kommer att få en målning.

Snart ser vi konstverken växa fram på husväggarna i Torsby, det ska bli spännande. Välkommen Artscape 2017 Värmland!

 Mer info finns på www.artscape.se

 

Så här kan ett konstverk av Shalak & Smokey se ut.

Konst av Hitotzuki.

Bakom signaturen Super-G står graffitikonstnären Robert Forsberg, Karlstad, som har skapat denna målning.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)