Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Johan och Johan om hemberedskap

Johan Brolin (till vänster) och Johan Westh (till höger) ger tips om sådant man kan förbereda sig med.

(Video) Vad skulle du göra om hela din tillvaro vändes upp och ner? Går det att förbereda sig för detta på något vis? Vi frågade Johan och Johan och de ger oss några snabba svar i videon här ovan.

Johan Westh till höger (i räddningstjänstens kläder) och Johan Brolin till vänster ger oss lite snabba tips på hur man själv kan förbereda sig för olika samhällskriser. Johan Westh är kommunens beredskapssamordnare och Johan Brolin har tidigare jobbat i räddningstjänsten och är kunnig i hemberedskap.

De höll ett föredrag på fredagen den 1 juni 2018 i samband med krisberedskapsveckan. Alla som ville var välkomna till biblioteket där de höll till.

Broschyren "Om krisen eller kriget kommer"

De berättade också om den broschyr "Om krisen eller kriget kommer" som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) på regeringens uppdrag sänt ut till alla hushåll i Sverige nu i dagarna. Läs din broschyr och spara den. Du kan också ladda ner den här.

Klara krisen

Vi har en sida här på vår webb där vi ger lite fler tips på hur du kan förbereda dig för en samhällskris.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)