Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Ja till fortsatt regionbildningsprocess

Ordförandeklubba från Region Värmland

Partierna ställer sig bakom fortsatt regionbildningsprocess. Foto: Region Värmland

De politiska partierna i Värmland har ställt sig bakom en fortsatt regionbildningsprocess, en värmländsk regionkommun, där Region Värmland och Landstinget i Värmland samlas i en gemensam organisation. Länets kommuner ska nu få en remiss i frågan.

Den värmländska regionbildningskommittén gav på fredagen den 27 januari 2017 klartecken till fortsatt arbete med frågan om bildandet av en värmländsk regionkommun.

I praktiken innebär en regionkommun att verksamheterna i Region Värmland och Landstinget i Värmland samlas i en gemensam organisation

Nu ska tjänstemän från Region Värmland och Landstinget i Värmland göra ett första organisationsförslag som inom kort skickas ut till länets sexton kommuner på remiss. 

Torsby kommun och de övriga kommunerna i Värmland kommer alltså att få en sådan remiss att yttra sig över. Svaret på remissen ska vara insänt till Region Värmland senast den 31 mars 2017.

Läs Region Värmlands nyhet om ja till fortsatt regionbildningsprocess.

Du kan också läsa mer om regionfrågan på Region Värmlands hemsida.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen