Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Invigning av nya Tingshusparken

Välkommen till invigningen!

Torsdagen den 2 november 2017 kl. 19 är det invigning av nya Tingshusparken för Torsbys barn och insamling till Världens Barn. Detta är en del av Torsbys första medborgarbudget U-decide. Välkommen!

Kom och va med

Kvällen den 2 november 2017 är en kväll då det händer mycket, bland annat:

  • Barneldshow "Björnbekymmer" med Teater Mimulus.
  • Invigningstal av kommunfullmäktiges ordförande Eva-Lena Gustavsson. Medverkar gör även Liam Knoll som ritade det vinnande förslaget på lek- platsens utformning.
  • Invigningen avslutas med Bengaliska eldar. 
  • I samband med invigningen får du också veta mer om nästa medborgarbudget "U-decide 2018" som startar under november, där ungdomar i årskurs 6, 7, 8 och 9 inbjuds lämna förslag till nya områden i kommunen. 
  • Under kvällen i Tingshusparken håller secondhandbutiken Remix öppet.
  • Scouterna grillar och det är insamling och lotterier till förmån för Världens Barn.
  • Butikerna i centrum har kvällsöppet.

En del av Torsbys första medborgarbudget

Den nya Tingshusparken är ett resultat av Torsbys första medborgarbudget, då ungdomar i årskurserna 6-9 fick 500 000 kronor att planera för. De arbetade enskilt eller i grupper fram olika förslag, som ungdomarna sedan röstade om. Det vinnande förslaget kom från Liam Knoll, och det är hans tankar och idéer som har styrt utformningen av lekplatsen i Tingshusparken.

Här kan du läsa mer om projekt medborgarbudget.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)