Torsby kommun
Torsby kommun

Höga flöden i Vitsand och Östmark, nu minskande

Närbild på vatten och regndroppar.

SMHI utfärdade under veckan en klass 2-varning för mycket höga flöden i Värmland. I Torsby kommun gäller det främst i Östmark och Vitsand. Räddningstjänsten uppmanar de som bor nära vattnet längs Röjdån, Rottnan och Ljusnan att flytta undan saker från källare och trädgårdar samt parkera sina fordon på ett säkert ställe. Fredag lunch 8 oktober ändrades varningen till en klass 1-varning (en mildare varning än klass 2).

Det har regnat en hel del den senaste tiden och det fortsatte med kraftigt regn i flera dagar veckan som gått. Som fastighetsägare är det viktigt att se över sin egendom och göra förebyggande åtgärder för att minska skadorna.

Uppdatering av läget kommer att ske om läget förändrar sig.

Läs om höga flöden på SMHI.

Skydda din fastighet mot översvämning

Här finner du en del information om vad du kan göra för att skydda din fastighet mot översvämning. Du kan också läsa om fastighetsägarens ansvar för detta.

Läget enligt SMHI 8 oktober 2021 (nu klass 1)

Trafikverkets vägar som påverkas

Här listas och uppdateras de vägar som påverkas i Värmland:
www.trafikverket.se/nara-dig/Varmland/trafikinformation-i-varmlands-lan

Innehållsansvarig: Christina Lech
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen