Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Håll kontakten i corona-tider

Henrik sitter vid ett skrivbord med dator framför sig.

Henrik Svensson är projektledare för kommunens DigidelCenter.

Det finns många sätt att hålla kontakten med varandra, tack vare den moderna tekniken. Henrik Svensson, projektledare på kommunens DigidelCenter ger lite tips.

I dessa dagar är det viktigt att vi tänker på varandra och stannar hemma så mycket som möjligt. Som tur är finns det sätt att hålla kontakten.

Facebook & Messenger

Facebook är ett av de vanligaste sätten att hålla kontakten. Tre av fyra svenskar har använt Facebook och närmare 53 procent använder Facebook dagligen. Därför ska vi kika på hur man kan ringa varandra med ljud och bild genom Facebook.

Om du har Facebook i din smarttelefon så behöver du ha appen Messenger som är en del av Facebook. I den kan vi skicka meddelande till varandra men det går även att ringa genom Messenger.
Vill du inte ha Facebook utan enbart Messenger så går det lika bra.

Steg för steg

Låt oss ta det från början. Om du inte redan har Messenger på telefonen så behöver du hämta den. I iPhone gör du det genom App Store, har du en annan telefon så gör du det genom Google Play eller Play Butik. Följ instruktionerna för att koppla Messenger med ditt Facebook-konto.

I Facebook-appen finns symbolen för Messenger högt upp till höger, en pratbubbla med en blixt i. När du klickat på den ser du listan på dina Facebook-vänner. Ser du inte personen du vill ringa så skriv namnet i Sök-rutan. När du hittat personen så tryck på namnet. Nu kan du skriva ett meddelande längst ner, eller ringa via ett par blå knappar högst upp; en kamera och en telefonlur. Trycker du på kameran så ringer du ett videosamtal med ljud och bild, trycker du på telefonluren så blir det ett vanligt röstsamtal.

Dator med kamera?

Har du en dator med kamera så kan du använda datorn i stället för telefonen, många bärbara datorer har nämligen en inbyggd kamera idag.

Börjar med att gå till Facebooks hemsida. Hitta din vän i listan som du vill ringa och klicka på namnet. I rutan, bredvid namnet, finns flera knappar. Tryck på knappen som föreställer en kamera och du startar ett videosamtal. Med telefonknappen bredvid kan du ringa med enbart ljud.

Besök gärna Henrik på Digidelcenter som finns på biblioteken. Boka tid först på 073-072 78 95:

Sysslebäcks bibliotek - onsdagar 13-18
Torsby bibliotek - torsdagar 13 -17

Lycka till med dina videosamtal!

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen