Torsby kommun
Torsby kommun

Hallå Östmarksbo! Vill du vara med och testa hemleverans med drönare från landsbygdsbutiken?

Man i snö, med en drönare framför sig

Under vecka 9, kommer första testet att genomföras, vintertestet. På bilden ses Marcus Örjehag från företaget Aviant med en sådan drönare som kommer att användas i testet

Bor du inom en mils radie från ICA Nära Östmark? Vill ditt hushåll vara med och testa att få varor hemleverade med drönare från butiken? Anmäl då ditt intresse!

Vi söker 10 hushåll som vill testa

Vi önskar en blandning av olika slags hushåll; äldre, yngre, barnfamiljer osv. som bor runt om i Östmarksområdet.

Det kostar inget att delta i testet

Det enda du betalar är de varor du beställer från affären. Själva transporten med drönaren kostar inget under testveckan. Varorna får väga max 2 kg.

Testet blir under sportlovet, vecka 9, 2024

Men vi behöver redan nu få in era intresseanmälningar. Att det är så tidigt, beror på att det brukar ta tid när Transportstyrelsen ska besluta om testerna.

Vecka 9 blir det alltså ett praktiskt vintertest i Östmark och vecka 22 är det dags för ett praktiskt sommartest i Ambjörby. Efter testet i Östmark kommer det att bli möjligt för dig som bor i Ambjörby att anmäla dig till sommartestet.

Anmäl ditt hushåll senast 19 oktober

Du kan anmäla ditt intresse antingen genom att fylla i en lapp och lägga i en särskild brevlåda som finns inne på ICA Nära Östmark, eller så kan du sända ett mejl till projektledare johan.erlandsson@torsby.se.

Skriv din/er adress, antal hushållsmedlemmar och deras åldrar.

Du som blir utvald ...

Du som blir utvald kommer att få mer information om hur allt kommer att gå till när det närmar sig det praktiska testet.

Vill du ha mer information?

Läs på www.torsby.se/pilotprojekt_dronare. Information finns också på papper hos ICA Nära Östmark.

Träffa Johan i butiken

På lördag 30 september kl. 9-12 finns projektledare Johan Erlandsson på plats på ICA Nära Östmark för att svara på frågor. Kom gärna dit då! ICA-handlare Magnus Lundgren bjuder på kaffe.

En man

Johan Erlandsson

Hör Radio Värmlands inslag om drönarna

På P4 Värmlands kanal rapporterades den 20 september.

Innehållsansvarig: Johan Erlandsson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Till toppen