Torsby kommun
Torsby kommun

Grodden- och kulturstipendiater prisades

Tre kvinnor och en man med diplom, inomhus i en aula.

Groddenstipendiaten Jonas Haglund uppvaktas av Zenita Bäck, Yvonne Broberg och AnnKatrin Uppvall i samband med Torsby kommunfullmäktige.

Jonas Haglund får årets stipendium Grodden för sitt engagemang inom fatbike-sporten. Han uppvaktades av Torsby kommunfullmäktige på måndagskvällen den 13 december 2021. tillsammans med kulturstipendiaterna Linnéa Olsson och Siw Alfredsson.

Jonas Haglund jobbar idogt med föreningsarbete både inom Mattilla IK och andra föreningar. Hans intresse för idrott bottnar i cykelsporten där han har varit aktiv i många år som arrangör av tävlingar och som ideell kraft. Han är en drivande kraft och tävlingsledare i Mattila MTB Marathon och Solsta Cykel Fatbike Mattila Marathon. Han har t.ex. arrangerat Sveriges enda fatbiketävling som nu har fått internationell status inför 2022.

Jonas har också tagit initiativet till Sparkstöttingstävlingen som kommer att gå av stapeln i mars 2022 på sjön Röjden. Kommunfullmäktige anser att Jonas Haglund är en värdig mottagare av Grodden 2021 för sin värdefulla insats för utvecklingen av fatbike-grenen inom cykelsporten och därmed för besöksnäringen.

Två kvinnor med blombuketter.

Kulturstipendiater

Två andra stipendiater som uppvaktades under kvällen var Linnéa Olsson, Ungdomskulturstipendium, och Siw Alfredsson, Kulturstipendium.

Linnéa är 20 år och uppväxt i Ganterud utanför Torsby. Hon målar akvareller, ofta med naturmotiv och studerar just nu första året på en treårig konstutbildning vid Florence Academy of Art i Mölndal. Linnéa vill fortsätta sina studier och i framtiden leva som konstnär med utställningar och som kursgivare.

Siw Alfredsson i Norra Ny är en drivande kraft i bygden och just nu jobbar hon med att dokumentera hembygdsföreningens samlingar.

Siw har genom kunskap och engagemang för bygdehistoria i Norra Ny i Klarälvdalen haft stor betydelse för tillkomsten av böcker om Norra Ny hembyggdsförening, Fämtfallet och i år Värnäsboken.

Innehållsansvarig: Maria Ivansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen