Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Grillafton på Valbergsgården

En blandning av Evert Taube, hamburgare och strålande leenden. Det handlar om den traditionella grillaftonen på trygghetsboendet Valbergsgården som arrangerades på onsdagskvällen.

Ett femtiotal boende och anhöriga samlades i går i Valbergsgårdens restaurang Mätt o Go för att umgås och ha trevligt. På uteplatsen grillade Mohammed Aziz hamburgare på löpande band.

– Det här är min favoritkväll, jag tycker det är jättehärligt att bidra med detta till de boende, säger Mohammed som jobbat på Valbergsgården i tre år. Han fixar en matbit till Maja Olsén, boende sedan i höstas. Hon ler när hon berättar hur bra hon trivs.

– En sån här kväll är rolig, det är fart i det hela. Musiken har kläm precis som det ska vara, säger Maja samtidigt som Evert Taubes Calle Schewens vals intar plats på repertoaren.

Levande dragspelsmusik satte extra guldkant på arrangemanget. När det lite senare kom fram en kaffetår och glass infann sig midsommarstämning.

En annan boende är Maja Larsson, hon hade med sig bland andra sonen Hans Ekåsen.

– Jag trivs så bra. Här finns det alltid någon att prata med och det blir aldrig långsamt, säger Maja.

På trygghetsboendet finns 37 lägenheter och grillaftonen är en i raden av trivselaktiviteter som ordnas. Uppslutningen talade för populariteten bland de boende.

– Femtio är rekord, det här har blivit en fin tradition, säger Maith Nilsson, koordinator på arbetsmarknadsavdelningen.

Text och foto: Linda Bengtsson

Dragspelsmusikanterna Gösta Bredsberg, Sievert Olsson och Börje Oscarsson stod för underhållningen.

Gunilla Björ serverar hamburgare - som tillsammans med kaffe och glass var kvällens meny.

Hans Ekåsen besökte sin mamma Maja Larsson. ”En trygghet med service hela dygnet”, så beskriver de båda Valbergsgården.

Mohammed Aziz är van grillmästare på Valbergsgården. Han ser trivselkvällarna som riktiga höjdpunkter.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)