Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Grattis till årets idrottspriser Eva-Lena, Elias, Mona och Linn!

Bakre raden: Monas tränare och bonuspappa Ronnie Adolfsson, Monas mor Barbro Hansson, Linn Perssons far och mor Sven-Erik och Berit Persson. Främre raden: Elias Nilsson, Torsby och Eva-Lena Sahlström, Torsby. Monas mor och Linns far håller i och visar upp en av OS-guldmedaljerna, som Mona och Linn fick för sina prestationer i februari i år.

Stort grattis till 2022 års idrottspristagare! Torsby kommuns idrottspriser delades ut under Syssleträffens festkväll, av kommunalrådet Peter Jonsson. Kommunalrådet berättade från scenen att han känner sig både stolt och glad att dela ut idrottspriserna, bland annat eftersom två OS-medaljörer finns bland pristagarna, men också för det fina idrottsföreningsengagemang som finns i Torsby kommun.

- I Torsby kommun finns många duktiga idrottare och idrottsledare och jag är djupt imponerad av deras engagemang och prestationer, det är med stolthet och glädje jag delar ut dessa välförtjänta priser här ikväll. De är alla är fina förebilder som med sina fantastiska insatser och framgångar inspirerar barn och ungdomar att hålla sig i form och intressera sig för idrott. I vår kommun finns många elitsatsande idrottare som med sitt fokus och sina resultat bidrar till den värdefulla plats Torsby kommun har på idrottskartan, säger Peter Jonsson, kommunalråd, Torsby kommun.

Årets ledare
Eva-Lena Sahlström, Torsby idrottsklubb

Motivering: En trotjänare inom handbollen i Torsby. En ledare som alltid jobbat bakom kulisserna och som gör stor skillnad i föreningen och ser till att barn och ungdomar i Torsby får en meningsfull fritid. Hon har med sin insats verkat för att föra handbollsarvet vidare i Torsby kommun.

- Men så kul! Jag blev smått chockad och glatt överraskad så klart. Först tänkte jag att det nog borde finnas någon annan som är värd det här priset mer än mig, men min familj och nära och kära har övertygat mig om att jag är värdig priset. Det är ju så roligt att engagera sig och jag kommer att fortsätta med det här, jag brinner ju för handbollen i Torsby och jag har funnits med i verksamheten sen mina nu vuxna barn var små. Tusen tack igen, så roligt, säger Eva-Lena Sahlström.


Årets rookie
Elias Nilsson, Likenäs Motorklubb

Motivering: Efter några år i de lägre klasserna i crosscart tog Elias steget upp till den största och vassaste klassen, Crosscart Extrem. Redan efter första säsongen slutar Elias som femma totalt trots att han var yngst i denna klass. Ett mycket bra resultat!

- Tack så mycket, så roligt att bli uppmärksammad och uppskattad med idrottspriset Årets Rookie av kommunen. Jag började köra crosscart när jag var 7 år, så nu har jag kört i nio år, säger Elias Nilsson, Torsby.


Årets idrottsprestation
Mona Brorsson, Finnskoga IF och

Linn Persson, SK Bore

Motivering: Två tjejer tävlande för klubbar i Torsby kommun som i vinter-OS 2022 får kliva allra högst upp på prispallen efter ett fantastiskt stafettlopp. Två fantastiska förebilder och ambassadörer för vår kommun.

Mona och Linn hade inte själva möjlighet att ta emot sina priser. De är båda i Östersund och tränar och förbereder sig på bästa sätt inför den stundande säsongsstarten. Årets idrottsprestation togs istället emot av de två OS-medaljörernas familjer:

- Vilken kul kväll vi har här i Sysslebäck, säger Monas mamma Barbro och hälsar så gott från Mona som tackar så mycket. Vi är så imponerade av tjejernas superprestationer, och så roligt att de blir uppmärksammade av kommunen på det här festliga sättet, säger Barbro Hansson som tillsammans med Monas tränare och bonuspappa Ronnie Adolfsson tog emot priset på Syssleträffens festkväll.

- Vi är så glada att vi kunde vara här och ta emot priset eftersom Linn inte hade möjlighet att komma, den här årstiden är det full fokus på träning inför den kommande säsongen, hon hälsar och tackar så jättemycket. Vilken trevlig kväll vi har här på Syssleträffen och så roligt att vi föräldrar fick äran att ta emot tjejernas prispokaler från kommunen. Det är så fint att kommunen hyllar och delar ut de här idrottspriserna, säger Linns föräldrar Berit och Sven-Erik Persson.

- Tusen tack, vilken jättestor ära det här är! Så roligt att bli så uppskattad av Torsby kommun med årets idrottsprestation. Jag tror att jag kan tala för både Linn och mig när jag säger att vi, som båda kommer från mindre orter, är otroligt glada för att våra klubbar, ledare och tränare verkligen tar sig tid och engagerar sig i vår utveckling. Det känns också fantastiskt om vi kan bidra till att inspirera någon ung idrottare att satsa vidare på sin idrottskarriär, säger Mona Brorsson, i en telefonintervju dagen efter prisutdelningen.

- Tusen tack för utmärkelsen, så roligt. Det känns verkligen jättefint och roligt! Och precis som Mona säger känns det fantastiskt roligt att kunna inspirera till mer idrottande, och på fler nivåer. Sist jag var hemma i Torsby såg jag många barn och ungdomar i rullskidspåret, vilket känns superkul. Att vi kommit så här långt i vår sport handlar också jättemycket om all support och stöttning från eldsjälar, tränare och tänk på alla funktionärer på tävlingarna, som gör det möjlig för oss att tävla. Så roligt att mor och far hade en fin och trevlig kväll i går, de är de verkligen värda, utan familjen som funnits där i ur och skur sedan barnsben hade jag inte kommit till den här nivån, säger Linn Persson tacksamt, i en telefonintervju dagen efter prisutdelningen.

För mer information om Torsby kommuns idrottspriser
Kicki Velander, fritidschef Torsby kommun
E-post kicki.velander@torsby.se
Tfn 070-313 60 09

Innehållsansvarig: Ulrika Andersson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.



Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen