Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Grattis Sune Persson som åkt 50 Vasalopp

Två skidåkare.

Sune Persson, Torsby, har åkt sitt 50:e Vasalopp. Han är huvudpersonen på Skidor till kaffet på Torsby bibliotek. Där medverkar även dottern Ulrika Persson. Foto: Maria Ivansson

I söndags genomförde Sune Persson, Torsby, Vasaloppet för 50:e gången. På måndag 11 mars kl. 14.00 berättar han om sin skidkarriär på Skidor till kaffet på Torsby bibliotek.

Det var tunga förhållanden under årets Vasalopp med snöfall och blåst.

-Ja, jag fick kämpa på men jag var ju tvungen att gå i mål, säger Sune Persson.

Han hade med sig sonen Stefan i Vasaloppsspåret som servade honom under loppet. Dottern Ulrika körde bilen från Sälen till Mora.

Skidor till kaffet

Värmlands Idrottshistoriska sällskap bjuder in till Skidor till kaffet på måndag 11 mars kl. 14.00 där huvudpersonen är just Sune Persson.

Det är även många andra Vasaloppslöpare som kommer och berättar om strapatser och episoder i denna stora skidtävling.

Dottern Ulrika Persson kommer förstås. Hon har själv vunnit Tjejvasan en gång 2003 och två gånger Vasaloppet för damer 2001 och 2003.

Inbjuden är Tore Jonsson Grava SK, den ende värmlänning som hittills deltagit i 50 Vasalopp, samt Lennart Larsson ordf. för Vasaloppsveteranerna.

Dessutom medverkar riksspelmannen och Vasloppsåkaren Helge Balkåsen.

Inbjudna är även representanter från de klubbar Sune tävlat för under sina 50 Vasalopp, SK Bore, IK Fryken och Sunne SLF.

Håkan Halstensson är som vanligt konferencier.

 

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen