Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Grattis Pelle Svedbo, vinnare av Skillnadpriset 2022

Grattis och hurra till 2022 års Skillnadpristagare Pelle Svedbo från Sysslebäck. Idag under pompa och ståt och hack i häl med de övriga två finalisterna fick Pelle ta emot årets förstapris, inte mindre än en för Skillnadpriset specialtillverkad inramad giclée, eller en fine art print inom glas och ram tillverkad av Albin Liljestrand från Ransby i Torsby kommun. Prisutdelare var Torsby kommuns kommundirektör Thomas Stjerndorff.

Nytt unikt och lokalt tillverkat förstapris

Tavlan, som från och med i år är Skillnadprisets nya förstapris, är ca 70x100 cm och föreställer en interiör från en vacker konserthall, en läktare med röda säten där diverse personer sitter bänkade, däribland Skillnadprisets egna figurer under sitt paraply, och människor från bygden som Albin målat med inspiration från gamla foton, från bland annat Ovansjöbygden-boken. Förstapriset består dessutom av 5000 kr i presentkort, giltig i de butiker som är anslutna till näringslivsföreningen iTorsby.


- Ojojoj, tusen tack, jag kan inte förstå att detta är sant, jag känner mig chockad och oerhört glad på samma gång. Tusen tack för detta alla som röstat på mig! Att överhuvudtaget bli nominerad till Skillnadpriset är en stor ära. Jag tycker att alla är vi nominerade är vinnare, säger Pelle Svedbo, med en glädjetår i ögat.


- Stort grattis till Pelle! Hans engagemang, okomplicerade vänlighet och hans sätt att bjuda på sig själv är fantastiska egenskaper, som i kombination med dragspelet och intresset för att umgås kommer han helt säkert att göra skillnad för många många fler. Jag vill också säga grattis till Hole Byalag och Michael Åkerlund som kom på delad andraplats. De är liksom Pelle också vinnare, precis som alla vi som finns runt dessa tre värdiga finalister, vi som får ta del av deras gärningar, säger Thomas Stjerndorff, kommundirektör, Torsby kommun.


Alla är vinnare – fina lokaltillverkade priser även till de två andra finalisterna

De andra två finalisterna, Hole Byalag i Sysslebäck och Michael Åkerlund i Torsby låg hack i häl bakom Pelle när det gäller allmänhetens röster. Som delat andrapris fick de ett varsitt handgjort glasfat i måttet 38 cm i diameter, även det tillverkat lokalt och specifikt för Skillnadpriset. Glasfaten är tillverkade i Bograngen av Liesbeth Singeling på Stilling Glas & Textil. I mitten av glasfaten har hon illustrerat området Torsby kommun och dess gamla socknar med fint sammansatta glasfält i olika blå nyanser.

- Syssleträffen och Skillnadpriset är ett samarrangemang och utan alla föreningar och företag som hjälper till och också ställer ut på mässan, så kan det inte bli nån Syssleträff. Skillnadpriset kom till efter den allra första Syssleträffen, när vi tillsamman träffades och spånade kring hur vi skulle kunna utveckla Syssleträffen ytterliga, säger Anna-Lena Carlsson, vd på Torsby utveckling AB.

Läs mer om årets nominerade och Pelle Svedbo här. Här finns också bilder och info om tidigare års nominerade och vinnare, samt kort info om Skillnadpriset.

Prisutdelning av Skillnadpriset 2022 i Ga-hallen under Syssleträffen, från vänster: Finalist Hole Byalag (representeras av Lasse Jonsson och Marie Larsén). Förstapristagaren Pelle Svedbo håller i tavlan tillsammans med prisutdelare Thomas Stjerndorff, kommundirektör, Torsby kommun (längs till höger). Mellan och bakom Pelle Svedbo och Thomas Stjerndorff står finalist Michael Åkerlund, Torsby. Foto: Ulrika Andersson, Torsby kommun.

Innehållsansvarig: Ulrika Andersson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen