Torsby kommun
Torsby kommun

Gode män sökes - både kvinnor och män

Överförmyndarnämndens kanslis personal Åsa Hilmersson, Line Synnöve Bengtsson och Ewa Gerdin hälsar dig välkommen som god man. Hör av dig, så berättar vi mer! Foto: Maria Ivansson

Kan du tänka dig att ställa upp för en medmänniska? Som god man kan du göra en insats både för den enskilde och för samhället.

Det kan handla om människor med fysisk eller psykisk funktionsvariation som gör att de har svårt att sköta de dagliga göromålen som är naturliga för en annan. Det kan vara att betala räkningar och ansöka om bostadstillägg eller särskilt boende.

Många har hjälp från sina anhöriga men det är inte alltid som deras möjligheter räcker till. Andra kanske inte har några anhöriga. Då behövs det en god man.

Både kvinnor och män kan vara god man och du behöver vara över 18 år.

Uppdraget är arvoderat och arvodets storlek bestäms av uppdragets omfattning. Du har även rätt att få kostnadsersättning för ditt uppdrag.

Du kan läsa mer om uppdraget på torsby.se/godman.

Hör av dig så berättar vi mer

Vill du hjälpa en medmänniska och har frågor eller funderingar kring detta? Tveka inte att kontakta överförmyndarnämndens kansli, telefon 0560-160 94 eller sänd e-post till ofn@torsby.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)