Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Förhoppningsfullt efter Trafikverkets förslag

Trafikverket föreslår i sin utredning att flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda ska upphandlas på nytt inför nästa period 2019-2023

Trafikverket föreslår att flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda ska ha trafikplikt även under den kommande upphandlingsperioden 2019–2023. Trafikplikten är en förutsättning och ligger till grund för den i så fall kommande upphandlingen av flyglinjen. Förslaget är nu ute på remiss tills i slutet av november och i början av 2018 fattar Trafikverket beslut om trafikplikten.

Läs mer om utredningen här på Trafikverkets webbsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

– Vi tycker givetvis att Trafikverket gjort en väldigt bra utredning. Men det är bara ett förslag än så länge, säger Thomas Stjerndorff, vd för Torsby flygplats, till NWT i artikeln som publicerades i onsdags, den 11 oktober.

– Flyget har stor betydelse för landsbygden och just nu vill alla partier satsa på landsbygdsutveckling, säger kommunstyrelsens vice ordförande Alf Larsson (C).

Den positiva nyheten uppmärksammades i NWTlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och VFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i mitten och slutet av vecka 41.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)