Torsby kommun
Torsby kommun

Festlig prisutdelning på Syssleträffen

Vinnare av Skillnadpriset och idrottspriserna: Årets Rookie, Årets Idrottsprestation och Årets Ledare med blommor och pokaler från prisutdelningen på Syssleträffen 2021. Foto: Maria Johnsson

Torsby kommun har delat ut Skillnadpriset och idrottspriserna: Årets Rookie, Årets Idrottsprestation och Årets Ledare.

Under lördagen den 6 november arrangerades 2021 års upplaga av Syssleträffen i Sysslebäck! Företag och föreningar ställde ut sina verksamheter i GA-hallen som dagen till ära fick vara mässhall och arena för kvällens festligheter där flera fina kommunpriser delades ut! Längre ner på denna sida ser du alla vinnare och motiveringar.

Förening- och företagarmässan lockade

Hundratals personer minglade och trivdes under dagen som var till bredden fylld med aktiviteter för stora och små. Dagen avslutades med en festlig kväll med supébuffé till tonerna av banden John Lindbergs Trio och Partypolarna.

Årets Skillnadpris

Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, med Kristin Bergkvist i spetsen

Motivering: Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, med Kristin Bergkvist i spetsen, är en ideell organisation med kontor och möteslokaler i Torsby. De finns för kvinnor och barn, varje dag året runt, om och när de behövs som mest. Det kan handla om att få hjälp och stöttning vid våld i nära relationer, eller i andra situationer, exempelvis om och när kvinnor och tjejer är i behov av någon utomstående att prata med, självklart anonymt om så önskas. Tjej- & Kvinnojouren arbetar med små medel, stor kunskap och stort hjärta. Det stöd och den fristad de erbjuder gör stor skillnad för utsatta kvinnors och barns välbefinnande och liv, på kort och lång sikt.

Andrapristagarna till Årets Skillnadpris är

Tempo Nordvärmland Livs & Restaurang, med Torbjörn Persson i spetsen och André Liljemark och Anders Danielsson, fotbollstränare för P06, Torsby IF.

Tempo Nordvärmland Livs & Restaurang, med Torbjörn Persson i spetsen

Motivering: Tempo Nordvärmland, med Torbjörn Persson i spetsen, är lanthandeln i Ambjörby som drivs av föreningen Nordvärmlands FF. Torbjörn är ansvarig för lanthandeln och ”allt i allo” på plats. Lanthandeln har på ett fantastiskt sätt organiserats för att hjälpa äldre från norr till söder i kommunen, under pandemin. Torbjörn har tagit ett stort samhällsansvar i och med lanthandelns hemkörning av mat och medicin till människor i åldern 70+, oavsett avstånd och utan kostnad för tjänsten. Torbjörns driv, personlighet och positiva inställning har berört och gjort stor skillnad för många under en besvärlig tid.

André Liljemark och Anders Danielsson, fotbollstränare för P06, Torsby IF

Motivering: Fotbollstränarna André och Anders har med stort engagemang följt pojklaget P-06 i Torsby IF sedan pojkarna var i 6-årsåldern. De två tränarna ställer upp för pojkarna i vått och torrt och ur och skur, de fixar, ordnar och finns där och peppar, stöttar och hjälper pojkarna, såväl i laget som individuellt. Andrés och Anders insatser som tränare har positiv inverkan på pojkarnas utveckling, på och utanför fotbollsplanen. Träningarna och samarbetet har svetsat samman laget till en omtänksam grupp ungdomar. Pojklaget består av ett gäng fina förebilder för yngre killar och tjejer, såväl idrottsligt som i övriga livet.

Årets Rookie

Jonatan Rådström – Likenäs MK

Motivering: Jonatan är 15 år och ”minstingen” i familjen. Hans motorintresse började i tidig ålder, han har en 10 år äldre bror som har tävlat i crosscart och rallycross och han var alltid med som den största supporter och även behjälplig i depåerna med service. Han själv körde sin första crosskarttävling i Haninge 2016, då i 85 cc klassen. Hans första pallplats kom i Höljes i maj 2017 då han kom tvåa efter en norsk talang som idag kör ute i Europa. Senare på hösten 2017 kom första segern och då på hemmaplan i Östmark. 2018 blev ett år med många tävlingar och även en del strul, motorproblem på många tävlingar men han kom trea i Svenska cupen det året som blev det sista i 85 cc klassen. 2019 klev han upp i 125 cc klassen och det fick bli ett läroår.

2020 kom att bli ett mycket bra år för Jonathan som gjorde fina resultat och där det var spänning ända till sista sekunderna av tävlingarna, då det endast skilde en poäng mellan vem som skulle bli SM vinnare det året. Jonathan blev silvermedaljör och blev uppmärksammad av Svenska bilsportförbundet som hade varit och sett tävlingarna och erbjöd honom att ingå i det svenska juniorlandslaget. Det är naturligtvis mycket roligt och uppmuntrande. Sen kommer vi till 2021 och Jonathans frammarsch fortsatte och han vann de tre första tävlingarna och var därmed redan innan sista tävlingen klar SM-vinnare av 125 cc klassen 2021. Prisutdelningen för SM blir på bilsportsgalan i januari.

Årets Idrottsprestation

Torsby IF P06

Motivering: Pojkarna födda 2006 har spelat fotboll tillsammans i 11 år. Grabbarna har gjort en fantastisk resa både idrottsmässigt och mentalt. Inte minst under 2021 då de har spelat i P15 regionalserie. Där de visat att de är ett topplag även utanför Värmlands gränser.

2020 vann de P14 Div1 Värmland utan en enda tappad poäng, bara segrar.

Under 2021 har de verkligen visat framfötterna både på och bredvid planen. Laget vann DM finalen mot Degerfors under hösten 2021 och skördade stora framgångar under Hotel Quality Cup, där flera storlag fick se sig besegrade.

Under 2012 så har även ett lag med spelare 2007 bildats ur samverkan med Västanviks AIF. 06-laget har visat ett otroligt fint mentorskap och stöttat 07-laget till serieseger sin värmlandsserie 2021. De har tränat tillsammans och hjälpts åt över laggränser.

En trupp – två lag!

Årets Ledare

Camilla Nyman, Västanviks AIF - U-lag

Motivering: När Västanviks AIF styrelse bestämde sig för att starta u-laget så fanns det endast 9 spelare helt klara. Det var killarna som fanns kvar av föreningens P04/05-lag. Så det fanns lite att jobba med för att få till en trupp som skulle kunna spela seniorfotboll i div 7. Truppen utökades snabbt och är nu uppe i 24 killar som representerar u-laget i VAIF. Camilla Nyman blev den som utsågs till tränare för laget. Man har under säsongen inte fokuserat så mycket på resultaten utan huvudmålet är att killarna ska få spela fotboll med att man naturligtvis ska ge dem förutsättningar till att utvecklas.

Camilla har varit den som sett till att bygga fotbollskärlek i truppen en glädje och trygghet som inneburit att killarna kommit till träningen i ur och skur trots många tuffa matcher som skulle kunnat ha inneburit att man tröttnat och lagt av. Istället har man knutit näven och gått samman som ett lag och man har under hösten fått till sin första seger i seniorfotbollssammanhang. Bra och tryggt ledarskap, bygger starka grupper och individer.

Innehållsansvarig: Anna-Lena Carlsson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen