Torsby kommun
Torsby kommun

Färgsprakande Kulturdagar i Torsby kommun 7-15 maj

En kvinna håller upp en affisch med Kulturdagar i Torsby 7-15 maj.

Kulturchef Annika Wredenberg med programmet för Kulturdagar i Torsby kommun. Foto: Maria Ivansson.

Äntligen, vår och kulturdagar på samma gång! Tillsammans med föreningar bjuder kulturavdelningen in till evenemang runt om i kommunen.

Musik, konst och poesi fyller dessa dagar och totalt är det ett 20-tal programpunkter. Bland annat två unika konserter där poesi, konst och musik möts live. Det är premiär för det konstnärliga samarbetet i "Den inre rymden" där Albin Liljestrand målar till musik framförd av Anders Lagerqvist, violin och Jacob Kellerman, gitarr och Jonas Bodinger Larsson reciterar dikter av Tomas Tranströmer och Kjell Espmark.

Programmet framförs vid två tillfällen, lördag 7 maj i Dalby kyrka och söndag 8 maj i Fryksände kyrka.

Vårkänslor Beatles och utställningar

För övrigt blir det Vårkänslor i Vitsands kyrka, Beatleskonsert i Dalby kyrka och Traktens Tivoli dansar på slak lina (f.d. YAF) som har öppet rep i Studio Stallet i Herrgårdsparken, Torsby.

En konsert i världsklass ger Renaud García-Fons, en av världens bästa kontrabassister, och Claire Antonini, teorb, i Frykenskolans aula.

Folkmusik och svenska visor framförs på Dalby hembygdsgård medan Bengt Berg och Gunnar Svensson berättar om sina strövtåg i hembygden och resor ute i vida världen på Utmarksmuseet i Ransby. På Finnskogscentrum blir det ett program med Björn Sandborgh som tolkar Axel Frithiofson.

Dessutom visas en rad utställningar på olika platser, bland annat kommunens ungdomskulturstipendiat Linnéa Olsson som ställer ut på Torsby bibliotek.

- Min förhoppning att många av oss hittar något som lockar under de här nio dagarna, säger Annika Wredenberg, kulturchef.

Se hela programmet på: www.torsby.se/kulturdagar

 

Innehållsansvarig: Maria Ivansson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen