Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

En lokalproducerad podcast

Torsby talks en podcast om människor som lever, verkar eller har sina rötter i Torsby kommun. Namnet Torsby Talks är inspirerat av ”Ted talks” – och det går lika bra att säga ”Torsby-taaaler”.

Syftet med podcasten är att berätta om människor från bygden, lära känna dom lite mer på djupet och höra deras egen berättelse. Dels för att skapa stolthet bland oss som bor i kommunen, en känsla av att ”ja, han/hon är faktiskt härifrån, bra jobbat!” – det finns mycket som man inte vet från sin egen ort. Det andra syftet är att lyfta landsbygden och människorna som bor och kommer från bygden till en bredare massa.

... och vad är en podcast? Hur lyssnar man? En podcast (poddsändning, podradio eller pod) är ett enkelt sätt att prenumerera på ljud- eller videofiler via internet. Det är som ett radioprogram som du kan lyssna på via datorn eller en app. Avsnitten från Torsby talks finns att lyssna på hos Spotify och Podbean. Programledare är Christian Fryklund och till sin hjälp har han teknikern Per Täppers från Radio Fryksdalen.

Initiativtagare till podden ”Torsby talks” är näringslivsföreningen iTorsby och näringslivsbolaget Torsby Utveckling AB.

Till dags datum har nio avsnitt släppts

Ett axplock av personer som har medverkat är de lokala profilerna Aron Eriksson, Anna Sahlström, Oliver Solberg och Jacob Walfridson. Ett nytt avsnitt släpps varje torsdag.

- Det är ett fantastiskt tillfälle att få lära känna dessa personer på ett lite annorlunda sätt och samtidigt få höra detaljer som aldrig kommer fram annars. Att få ostörd ensamrätt i 30-40 min är verkligen exklusivt och ger oss möjlighet att höra riktigt spännande berättelser. I mina tidigare uppdrag för till exempel radiosporten hade man cirka 2 min att klämma fram det mest intressanta så detta är inspirerande även för mig. Det kommer bli en spännande höst med många intressanta gäster så håll utkik, säger programledaren Christian Fryklund.

Poddavsnitten kommer också att bli radioprogram. Det är samarbetet med Radio Fryksdalen som gör detta möjligt. Avsnitten kommer då att klippas om och musik kommer att läggas in.

- Då har alla som inte kan lyssna via t.ex Spotify en möjlighet att ta del av avsnitten som radioprogram, säger Andre Liljemark, projektledare iTorsby.

För mer information, kontakta

Andre Liljemark, projektledare, iTorsby, 073-097 39 37
Anna-Lena Carlsson, VD, Torsby utveckling AB, 076-816 57 42

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen