Torsby kommun
Torsby kommun

En annorlunda skolavslutning

Skolavslutningarna 2020 kommer att bli annorlunda, låt det vara så.

Skolavslutningen och studenten närmar sig med stormsteg och vi vill påminna er om vad som gäller kring avslutningsdagarna den 11-12:e juni. Vi måste alla hålla oss till myndigheternas rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Det kommer bli en annorlunda skolavslutning. Men vi ska göra allt för att årets firande ska bli fint och minnesvärt för alla våra elever.

Stjerneskolan

På Stjerneskolans hemsida finns information om vad som gäller för studenten 2020. (I år är det t.ex. inget gemensamt utspring utan det sker klassvis, tiderna för detta finns på hemsidan.) Varje student får ha med max två anhöriga till sitt utspring. För att undvika stora folksamlingar och risk för smittspridning ombeds man som anhörig och student att lämna skolområdet innan nästa utspring. Vi ber också, vänligt men bestämt, att allmänhet inte kommer till skolområdet på studentdagen.

Grundskolan

Eleverna kommer ha avslutning i sina respektive klassrum. Vi kommer inte att bjuda in vårdnadshavare eller andra anhöriga till skolavslutningen på samma sätt som tidigare. Vi vädjar också till elever att inte ta med blommor och presenter till kamrater under skolavslutningsdagen. Vi uppmanar också vårdnadshavare att inte samlas och ta emot eleverna då de avslutat för dagen.

Information om vad som gäller för respektive skola har skickats till vårdnadshavare under maj-juni månad.

Skolavslutningskvällarna

På skolavslutningskvällarna den 11 - 12 juni arrangerar kommunen kväll/ nattvandring. Vi vill också att föräldrar hjälper till genom att vistas där ungdomar finns.

Vill du veta mer, finns mer information här.

Torsbyrundan skolavslutningsspecial

Under skolavslutningshelgen kommer en ny Torsbyrunda med kontroller att sättas upp, konceptet är det samma som tidigare rundor, karta och startkort hämtas på trappan utanför Turistbyrån. Idén med att ha en runda under skolavslutningshelgen är att vi vill att det ska vara vuxna som är ute och rör sig på Torsby. Ta gärna rundan på kvällen med ficklampa - några av kontrollerna har reflexer! Rundan pågår 11-13 juni.

Vill du veta mer om att nattvandra och torsbyrundan? Kontakta Torsby kommuns ADNT-samordnare Jörgen Johansson tfn, 070-316 60 77 eller jorgen.johansson@torsby.se.

Text

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)