Torsby kommun
Torsby kommun

Digitalt nationaldagsfirande i Torsby kommun

en somrig målning med flaggor och grönska.

Illustratration: Björn Östlund

Nationaldagen den 6 juni 2020 blir annorlunda. Vi firar digitalt, istället för tillsammans med er, på plats på våra hembygdsgårdar. Så håll till godo och ett stort tack till kulturskolans elever som bjuder på kultur i digital form!

Elever från Kvistbersskolan sjunger Du gamla du fria. Njut av den vackra sången i videon nedan.

Kommunalrådet Anna-Lena Carlsson (C) skulle egentligen ha hållit sitt tal vid hembygdsgården i Ransby. Nu kan du se och höra det här i videon nedan. Vill du ha den textad klicka på symbolen CC.

Peter Jonsson (S) är blivande kommunalråd i Torsby. Här är talet som han skulle ha framfört på hembygdsgården Kollsberg i Torsby. Se och hör talet i videon nedan. Vill du ha den textad klicka på symbolen CC.

Anastasiia Kesminas, Kvistbergsskolan, framför Den sanna kärleken på piano. Se och hör henne i videon nedan.

Kulturskolans elever vid Aspeds skola dansar till Idas sommarvisa under ledning av Jenny Boström. Se dem i videon nedan.

Kulturskolan spelar Böl-Olles Schottis. Se och hör dem i videon nedan.

Och avslutningsvis, toner från det avgående kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen som musicerar tillsammans med Ler och Långhalm. Gruppen består även av Anders Järåsen, Anna-Karin Eriksson, Mats Sandberg, Lillemor Arnfeldt-Jansson och Maj-Gun Larsson. Se videon nedan.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)