Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

De fem första spadtagen för nya renings- & vattenverket i Ransby/Branäs tagna

Ransby 2020-10-12. Kommunstyrelsens arbetsutskott tar ett varsitt spadtag och därmed är ombygget och nybygget i Ransby officiellt igång. Överst från vänster: Kjell-Erik Mattsson (S), ledamot och Anna-Lena Carlsson (C) kommunalråd. Nedre raden från vänster: Tommy Persson (M), ledamot, Torbjörn Olsson (SD) ledamot och Peter Jonsson (S) kommunalråd. Foto: Ulrika Andersson.

Ett utbyggt avloppsreningsverk och ett nybyggt vattenverk kommer att stå klart i Ransby inför vintersäsongen 2022/2023, för att möta det växande behovet i och med att Branäs expanderar. I dag måndag den 12 oktober inleddes arbetet med fem symboliska spadtag, av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Branäs utvecklar och bygger fler fritidsbostäder

Torsby kommun har sedan övertagandet av ledningsnät och vattenverk i Branäs haft en plan för att utveckla och bygga ut infrastrukturen i området. Belastningen på det befintliga avloppsreningsverket i Ransby har ökat och reningsverkets maximala kapacitet har nåtts.
För Branäs finns idag en provisorisk vattenförsörjning som når sitt absoluta tak inom två år, under förutsättning att nya fritidsbostäder byggs i den takt Branäs planerar.

- Torsby kommun gör nu en av sina största satsningar i Klarälvdalen och Ransby/Branäs-området. Besöksnäringen är mycket viktig för hela kommunen och ger ringar på vattnet. Fler arbetstillfällen inom olika branscher skapas och är direkt eller indirekt kopplade till flödet av besökare i kommunen, säger Peter Jonsson, kommunalråd, Torsby kommun.

Första året blir det främst betongarbeten

Byggföretaget Byggdialog vann upphandlingen i konkurrens med fyra andra företag och är nu igång med bygget som ska serva området Ransby/Branäs. Entreprenaden omfattar utbyggnad av Ransby avloppsreningsverk, nytt vattenverk för Branäs och ledningar med tillhörande optioner.

- Vi ser fram emot att bidra till utvecklingen i en av Torsby kommuns största satsningar i Klarälvdalen, för framtiden. Vi tackar ödmjukt för förtroendet och kommer att genomföra projektet i nära dialog med Torsby kommun och verksamheten på plats, säger Michael Sundhäll, vd, Byggdialog.

Lyssna på nyheten på P4 Värmland

Läs nyheten i Värmlands Folkblad


Vy över Ransby och Branäs. Vid pilen "Här" pågår nu ombygget och nybygget, som är en av Torsby kommuns största satsningar i Klarälvdalen. Foto: Carl Johan Magnusson.

Bilden föreställer en illustration över hur det tänkta avloppsreningsverket och vattenverket kommer att se ut när det är klart att tas i bruk inför vintersäsongen 2022/2023. Illustration: Kara Arkitekter.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen