Torsby kommun
Torsby kommun

Covid-19 tar inte semester

Foto: Designed by jcomp

Äntligen sommar och ett härligt lov för barnen och semester för dig? Och ja - även på semestern gäller, håll i, håll ut, håll avstånd!

2021 har inneburit många nya utmaningar på grund av coronaviruset. För många elever har det varit distansundervisning, kanske har du ett arbete som gjort att du jobbat hemma? Och om du har varit på plats på jobbet har ni kanske stött på mer utmaningar än vanligt, visir, munskydd etc har blivit er nya vardag. Vi har inte träffat släkt och vänner som vanligt utan vi har alla spenderat mycket tid hemma. Tillsammans har vi gjort stora kraftansträngningar redan och nu gäller det att hålla i och hålla ut! Vi är fortfarande i en pandemi, trots sommar och semestertider.

Covid-19 tar inte semester

Du har ett personligt ansvar för att skydda dig själv och andra mot spridningen av covid-19, på så sätt skyddar du både dig själv och andra. Detta gäller både dig som är vaccinerad och dig som inte är det.

  • Håll avstånd och undvik trängsel.
  • Umgås med få människor.
  • Tvätta händerna.​
  • Stanna hemma om du är sjuk.
  • Provta dig även vid lindriga symtom som hosta, feber, snuva, ont i halsen och lukt- och smakbortfall.

Du har hört det förr, men det är de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten som vi alla ska följa.

Provtagning och smittspårning

Har du nyligen haft kontakt med en person som har covid-19? Eller har du symtom? Beställ provtagning via webbplatsen 1177.se. Om du är allvarligare sjuk – kontakta sjukvården.

Läs om provtagning och smittspårning.

Innehållsansvarig: Emelie Röjeskog
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen