Torsby kommun
Torsby kommun

Corona har inte sportlov

Packa med det personliga ansvaret under sportlovet. Undvik trängsel både under resan och när du kommer fram.

Packa med det personliga ansvaret under sportlovet. Oavsett om du har sportlov eller inte. Oavsett om du är på hemmaplan eller inte.

Vi är många som gläds över att det snart är sportlov. Under ett normalt år så är det vanligt att många träffas och att vi genomför aktiviteter tillsammans. Det här är dock inte ett vanligt år utan vi är fortfarande mitt uppe i en pandemi.

Påminnelse - tänk på detta

Vi vill därför skicka en påminnelse om några viktiga saker att tänka på inför ledigheten:

  • Om du träffar andra så fortsätt håll avstånd. Det gäller även när ni ses utomhus.

  • Folkhälsomyndigheten rekommenderar fortfarande att endast umgås i mindre kretsar och att begränsa antalet nya möten. Stanna hemma om du eller någon i din familj är sjuk.

  • Om du åker bort så tänk på vilka stopp du gör på vägen. Hela familjen behöver exempelvis inte gå med in när du stannar på macken eller handlar mat i affären.

  • Om du hittar på saker på hemmaplan så fortsätt håll i rekommendationerna även här. När många är lediga samtidigt så ökar risken för att fler ses på samma plats och det kan bli trängsel och köer även här.

Det är viktigt att vi alla följer råden både för att minska smittspridningen men också för att skolorna ska kunna fortsätta bedriva närundervisning och ha verksamheten igång.

Tack för allt arbete som gjorts hittills och tack för att vi tillsammans hjälps åt att ha ett smittsäkert lov!

Viktig information från Smittskydd Värmland om smittrisker

Vi står just nu i ett avgörande läge där ytterligare ökning kan innebära en tredje våg med stor belastning i sjukvården och ett hot mot enskildas hälsa och liv. Vi har alla ett personligt ansvar att nu förhindra ytterligare smittspridning.

Vaccinationerna kan erbjudas allt fler successivt närmaste månaderna men tänk på att majoriteten av befolkningen ännu är ovaccinerade. Ju fler som bli vaccinerade desto större effekt kommer det att få på pandemins följdverkningar.

Här kan du fortsätta att läsa Smittskydd Värmlands viktiga information.
(Publicerad på Länsstyrelsens webbplats.)

 

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen