Torsby kommun
Torsby kommun

Barn- och ungdomsverksamheten flyttar in i GA-hallen

Ungdomarna har längtat och väntat och nu så är det äntligen dags för nyöppnande i Sysslebäck. På fredagskvällen den 12 februari öppnades läktaren i GA-hallen för alla i årskurs 6-9.

Ungdomarna har tillsammans med fritidsledarna varit med att utforma lokalen som nu är en av pusselbitarna i den nya mobila fritidsverksamheten i kommunen. Läktaren är nu inredd med soffor, storbilds-TV och ljudanläggning, platser för kreativitet, spel och fika finns där också.

Naturligtvis finns här sedan tidigare också massor med plats och utrustning nere i sporthallen när andan faller på och det spritter i benen.

Bra miljö för fritidsverksamhet

Läktaren i GA-hallen är en naturlig samlingspunkt som har många möjligheter till fritidsaktiviteter nära, och då inte bara inomhus. Nu på vintern finns både skidspår och skridsko-is och på sommaren är det nära till fotboll och terrängspår. Just nu är simhallen stängd men i vanliga fall så är det nära till bad och bubbelpool också då simhallen ligger i samma hus.

Innebandy stod på dagens önskelista.

Avkoppling och aktivitet på fritiden

Fritidsledare Nasser Abraham

Coronaanpassning förstås

För att kunna möta ungdomarnas behov av att träffas så finns det, som för oss alla, regler att hålla oss till. I GA-hallen finns det därför handsprit lite överallt bland annat i entrén, på alla toaletter, uppe på läktaren och där man går in på planen. Maximalt 35 personer får vara i hallen samtidig och bara de som är födda 2005 och senare får komma. Vi följer Folkhälsomyndighetens regler och det kan därför bli snabba ändringar av verksamheten.

Text och bild: Ann-Sofi Sätherberg

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen