Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Albin Liljestrand - konst på Torsby bibliotek

Albin Liljestrand håller i en tavla och två tavlor syns på väggen i bakgrunden.

Sex konstverk av Albin Liljestrand kan ses i stora konferensrummet på Torsby bibliotek. Foto Maria Ivansson

Albin Liljestrands motiv finns på bokbussen, på en bokkasse och nu hänger även några av hans bilder i Stora sammanträdesrummet på Torsby bibliotek.

Den 23-årige konstnären från Ransby har hunnit med en hel del. För åtta år sedan började han ställa ut sin konst och under åren har hans tavlor visats på bland annat Galleri Bergman, Sliperiet och Rackstadsmuseet.

Se och hör Albin Liljestrand berätta om sitt konstnärsskap i videon:

Hans motiv smyckar bokbussen som 2019 fick utmärkelsen Årets mobila bibliotek, något han är mycket glad och stolt över. Likaså att hans fåglar finns på den bokkasse som kulturavdelningen nyligen tagit fram.

Nu har även Torsby kommuns konst signerad Albin kommit till sin rätt i Stora sammanträdesrummet. Där hänger sex av hans verk som visar hur hans olika stilar förändrats under årens lopp.

Annars väntar han mest på att coronapandemin ska avta och att han kan ställa ut igen. För han har planer, dels en utställning hemma på gården i Ransby under sommaren, dels en resa till Paris med morfar tillika författaren Gunnar Svensson. Det senare är ett projekt där målet är en utställning och att allt detta även ska filmas.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen