Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

+49 placeringar i bästa företagsklimatet

Torsby kliver upp 49 placeringar sen förra årets mätning av Sveriges Företagsklimat som genomförs av Svenskt Näringsliv.

Plats 80 är den bästa placering som Torsby uppnått i just denna mätning.

Torsby är årets klättrare i Värmland och är den kommun i Värmland där företagsklimatet förbättrats mest jämfört med föregående år. Torsby klättrar hela 49 placeringar och återfinns på plats 80 av Sveriges 290 kommuner, från plats 129 till plats 80 i Sverige. I listan över bäst företagsklimat i Värmland hamnar Torsby på en 6:e plats.

Fakta om mätningen

Lokalt Företagsklimat - ranking 2018


Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. 2018 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från 30 733 företagare om företagsklimatet i den kommun där företaget har sin huvudsakliga verksamhet. I den sista tredjedelen väger Svenskt Näringsliv även in statistiska faktorer från SCB och UC.

Den primära målgruppen för enkäten är företag med minst en anställd. Ett statistiskt urval har gjorts av de 488 företag som finns inom målgruppen i Torsby - vilket betyder att för Torsbys del hade 174 företag chansen att svara på enkäten. 80 företag svarade och det ger Torsby en svarsfrekvens på 46%. Genomsnittet i Värmland är 50% och på riksnivå 49%.

Hela listan hittar du på www.foretagsklimat.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)