Torsby kommun
Torsby kommun

24 strandnära lägeheter ska byggas i kvarteret Björken

De tre huskropparna med totalt 24 lägenheter i nya kvarteret Björken. Illustration: Klara Arkitekter.

I måndags tog kommunfullmäktige beslutet och i september kommer Torsby Bostäders bygge av de nya strandnära husen Björken 1 igång. Den första etappen av tre, består av 24 lägenheter i tre huskroppar.

Det nya bostadskvarteret Björken byggs mellan Östmarksvägen och Röjdån och de 24 första bostäderna planeras vara klara för inflyttning under försommaren 2024. Husen kommer att påminna om de som Torsby Bostäder byggt vid Hammaren och Städet. Lägenheterna i kvarteret Björken kommer att hyras ut till alla åldersgrupper via den ordinarie bostadskön.

Välkommen att ställa dig i bostadskö hos Torsby Bostäder

Hela kvarteret Björken byggs i tre etapper
Hela byggprojektet kvarteret Björken består av totalt tre etapper: Björken 1, Björken 2 och Björken 3.

- Efter sju års planering kan vi nu komma i gång med bygget av etapp 1 och det känns väldigt roligt och bra. Vi har suttit ned med byggnadsfirman Elm´s och kommit överens om ett kontrakt för första etappen. Parallellt med projektering och planering av den här första etappen pågår markarbeten för etapp 2 och 3, där markmassorma behöver ligga till sig och sätta sig under relativt lång tid för att få stabilitet. Därefter tar vi ställning till bygget och utformningen av etapp 2 och 3, beroende på efterfrågan, säger Håkan Laack, vd Torsby Bostäder.

Läs mer om kvarteret Björken på Torsby Bostäders egen webbsida

 

Innehållsansvarig: Ulrika Andersson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen