Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

2020 års groddpremie till Catherine Grollemund

Catherine Grollemund tar emot årets premie från kommunfullmäktiges ordförande Zenita Bäck

Varje år delar kommunfullmäktige ut en premie för goda initiativ inom utveckling och nyskapande. I år var det Catherine Grollemund som fick premien.

Torsby kommun har inrättat en premie för goda initiativ inom utveckling och nyskapande. Premien delas ut till den eller dem, som genom sitt arbete verkat för nyskapande och/eller utveckling av någon verksamhet inom
kommunens geografiska område. 2005 var första året den delades ut och nu 2020 är det alltså 16:e gången.

Kommunfullmäktiges ordförande Zenita Bäck delade ut ett diplom, en check på 5000 kr och symbolen "hjärnfrö med grodd" till Catherine på kommunhustrappan.

Så här låter motiveringen

Cathrine Grollemund är initiativtagare och drivande bakom ett odingsprojekt, en koloni-trägård, med syfte att få till lokalproducerade grönsaker, väcka intresse för ekologisk odling samt integration via social samvaro. Verksamheten startade 2013-14 och finns och utvecklas fortfarande.

Catherine får Grodden-premien för utveckling och nyskapande enligt naturens möjligheter.

I den ideella föreningen Mykhorriza Ria möts både folkbildning, integration, odling och miljömedvetande – kan det bli bättre?

Tidigare års premiemottagare

Vill du veta vem eller vilka som fått premien tidigare år, kan du se det här.


Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen