Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person

 • Maria Altonen
 • Projektadministratör
 • Tfn: +4656016635
 • Mobil: +46702430732
 • E-post: maria.altonen@torsby.se
 • Besöksadress: Torget 5, Sysslebäck


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Dags att rösta på finalisterna till Skillnadpriset 2022

Juryn har nu gjort sitt svåra arbete och det dags för allmänheten att rösta fram årets vinnare. Röstningsperioden pågår 22 september - 16 oktober då du kan rösta på fler sätt, bland annat genom att fylla i och skicka in röstningsformuläret här nedan. Mer info om hur du kan rösta finns också längre ner på sidan.

Till vänster: Hole Byalag, Sysslebäck (representeras här av ordförande Lasse Jonsson och ledamot Marie Larsen). Mitten: Michael Åkerlund, Torsby. Till höger: Pelle Svedbo, Sysslebäck.

2022 års finalister med motiveringar


Hole Byalag, Sysslebäck

Representeras av ordf. Lasse Jonsson och ledamot Marie Larsen

Motivering: Hole Byalag består av ett gäng driftiga och lyhörda idésprutor som inspirerar barn, ungdomar och äldre till träffar och rörelse, året om. Bland annat arrangerar de tipspromenader under vår och höst, röjer sly och bygger/reparerar broar över små vattendrag för utsikt och framkomlighet längs Klarälven i Hole/Gunneby, där de har skapat en ny och lättillgänglig mötesplats med timrad grill, bord och bänkar invid älven. De sköter även om Holeplatsen (en annan grill- & mötesplats) och initierar uppskattad stavgång för daglediga. Vintertid kör de upp skid- och promenadspår på ”Gunnbyjala” och vecka nio varje år bjuder de in till ”I marschallens sken”, en mysig kvällsskidtur/snöpromenad med tipsfrågor och grillkorv/fika som avslutning. Hole Byalag gör skillnad för människor i alla åldrar, de lockar ut folk ur stugorna för träffar som främjar folkhälsa, rörelse och livskvalitet.

Michael Åkerlund, Torsby

Motivering: Michael Åkerlund har många kulturella strängar på sin lyra. Till sin profession arbetar han som en uppskattad musiklärare på Frykenskolan och ansvarar för kommunens kulturskola, där bland annat dans, sång och instrument ingår. Hans engagemang i UKM (Ung Kultur Möts) inspirerar ungdomar att utöva olika kulturuttryck och han är en drivande kraft att implementera nya kulturella uttryck, bland annat inom teater och film, såväl inom som utanför skolan. Han är en eldsjäl och inspiratör även på sin fritid, och har sedan lång tid tillbaka bland annat engagerat sig i det som idag är musikföreningen Ge & Hör. Hans tålmodiga och positiva sätt smittar av sig och bidrar till att människor växer i sitt skapande på ett roligt sätt med proffsig återkoppling. Michaels kunskap och engagemang för kulturen som uttryckssätt, till exempel genom musik, dans, sång, teater och film, är en värdefull källa till kulturell utveckling som gör skillnad för såväl barn, ungdomar och äldre.

Pelle Svedbo, Sysslebäck

Motivering: Pelle Svedbo är en positiv frilansare som drivs av att se människor bli glada av hans musik och sång, och allt som oftast drar han en och annan skröna till lyssnarnas förtjusning. Det speciella med Pelle är att han, med sin enkelhet och sitt glada sinne, kan dyka upp med dragspelet helt oanmäld och lättar upp stämningen genom att bjuda på en stunds underhållning. Plötsligt, en helt vanlig dag, gästar han ett äldreboende eller någon person som han vet behöver lite uppmuntran och en stunds avbrott från en långrandig vardag. Många är också de tillställningar där han anlitats och medverkat med sång och musik genom åren, till exempel vid föreningsträffar och vid kyrkliga sammankomster. Med sitt dragspel gör Pelle skillnad i vardagen för många människor, utan att det syns utåt.

Rösta här, röstningsformulär

Du kan rösta under perioden torsdag 22 september - söndag 16 oktober
Klicka i en av de tre finalisterna här nedan och tryck sedan på "Skicka" så får vi din röst * (obligatorisk)
Klicka i en av de tre finalisterna här nedan och tryck sedan på "Skicka" så får vi din röstDu kan också rösta så här

1) Fyll i röstningsformuläret här ovanför på webbsidan och klicka på skicka.

2) Skicka e-post till: skillnadpriset@torsby.se

3) Skicka brevpost till:
Torsby kommun,
1. Kommunkansliet
685 80 Torsby.
Märk kuvertet med ”Skillnadpriset”.

4) Lägg en lapp märkt i röstningslådan utanför receptionen vid:

 • Kommunhuset, Torsby.
 • Samverkanskontoret, Sysslebäck.
 • Bokbussen (vid alla stopp).


Processen från nominering till prisutdelning

 • Under perioden 5 maj - 21 augusti 2022 uppmanades allmänheten att lämna in nomineringar till årets Skillnadpris. Nomineringen och fakta om priset kommuniceras i Torsbybladet, på facebook och i Torsby kommuns informationstidning Torsby Nu.

 • Därefter sammanställdes de inkomna nomineringarna och tre finalister togs fram av juryn, som består av representanter från Torsby kommun, Tuab och företagarföreningen iTorsby.
 • Vecka 38/22 offentliggör vi de tre utvalda finalisterna här på vår webbsida, på facebook och i Torsbybladet.

 • Under perioden 22 september - 16 oktober pågår allmänhetens röstning.


Syssleträffen och prisutdelningen av Skillnadpriset

Priset är framtaget i ett samarbete mellan Torsby kommun, Tuab, näringslivsföreningen iTorsby i syfte att hylla det goda och viktiga i att göra skillnad. Priset delas ut under festliga former på Syssleträffen, som är ett årligt samarbetesevent av de samma. Årets Syssleträff arrangeras lördagen den 5 november.

Ära, presentkort och fin, ny lokalt tillverkad minnesgåva

Skillnadpriset består av ett presentkort på 5000 kr, giltig hos butiker anslutna till näringslivsföreningen iTorsby, och en lokalt tillverkad minnesgåva. Nytt för i år (2022) är att de två andra finalisterna också får en ny fin finalistminnesgåva, som även det är lokalt tillverkat.


Se tidigare års finalister och vinnaren av Skillnadpriset (2020 + 2019) Här ser du också vinnarna av idrottspriserna 2019: Rookiepokalen, Eldsjälspokalen och Idrottspokalen.

Innehållsansvarig: Anna-Lena Carlsson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen