Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person

 • Maria Altonen
 • projektadministratör
 • Tfn: +4656016635
 • Mobil: +46702430732
 • E-post: maria.altonen@torsby.se
 • Besöksadress: Torget 5, Sysslebäck


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Rösta - Skillnadpriset 2021

Nu är det dags att rösta på någon av de tre framtagna finalisterna. Under perioden 16 september - 31 oktober kan du rösta på flera sätt, bland annat genom att fylla i och skicka in röstningsformuläret här nedan.

Till vänster: Tempo Nordvärmland Livs & Restaurang i Ambjörby, med Torbjörn Persson i spetsen. Mitten: Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland med av Kristin Bergkvist i spetsen. Till höger: André Liljemark tillsammans med Anders Danielsson, fotbollstränare för pojklaget -06 i Torsby IF.

Finalister och motivering

Tempo Nordvärmland Livs & Restaurang, med Torbjörn Persson i spetsen

Motivering: Tempo Nordvärmland, med Torbjörn Persson i spetsen, är lanthandeln i Ambjörby som drivs av föreningen Nordvärmlands FF. Torbjörn är ansvarig för lanthandeln och ”allt i allo” på plats. Lanthandeln har på ett fantastiskt sätt organiserats för att hjälpa äldre från norr till söder i kommunen, under pandemin. Torbjörn har tagit ett stort samhällsansvar i och med lanthandelns hemkörning av mat och medicin till människor i åldern 70+, oavsett avstånd och utan kostnad för tjänsten. Torbjörns driv, personlighet och positiva inställning har berört och gjort stor skillnad för många under en besvärlig tid.

Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, med Kristin Bergkvist i spetsen

Motivering: Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, med Kristin Bergkvist i spetsen, är en ideell organisation med kontor och möteslokaler i Torsby. De finns för kvinnor och barn, varje dag året runt, om och när de behövs som mest. Det kan handla om att få hjälp och stöttning vid våld i nära relationer, eller i andra situationer, exempelvis om och när kvinnor och tjejer är i behov av någon utomstående att prata med, självklart anonymt om så önskas. Tjej- & Kvinnojouren arbetar med små medel, stor kunskap och stort hjärta. Det stöd och den fristad de erbjuder gör stor skillnad för utsatta kvinnors och barns välbefinnande och liv, på kort och lång sikt.

André Liljemark & Anders Danielsson, fotbollstränare, P-06, Torsby IF

Motivering: Fotbollstränarna André och Anders har med stort engagemang följt pojklaget P-06 i Torsby IF sedan pojkarna var i 6-årsåldern. De två tränarna ställer upp för pojkarna i vått och torrt och ur och skur, de fixar, ordnar och finns där och peppar, stöttar och hjälper pojkarna, såväl i laget som individuellt. Andrés och Anders insatser som tränare har positiv inverkan på pojkarnas utveckling, på och utanför fotbollsplanen. Träningarna och samarbetet har svetsat samman laget till en omtänksam grupp ungdomar. Pojklaget består av ett gäng fina förebilder för yngre killar och tjejer, såväl idrottsligt som i övriga livet.

Rösta här, röstningsformulär

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 31 oktober klockan 23.30.

Du kan också rösta så här

1) Fyll i röstningsformuläret här på webbsidan och klicka på skicka.

2) Skicka e-post till: skillnadpriset@torsby.se

3) Skicka brevpost till:
Torsby kommun,
1. Kommunkansliet
685 80 Torsby.
Märk kuvertet med ”Skillnadpriset”.

4) Lägg en lapp märkt i röstningslådan utanför receptionen vid:

 • Kommunhuset, Torsby.
 • Samverkanskontoret, Sysslebäck.
 • Bokbussen (vid alla stopp).

 

Processen från nominering till prisutdelning

 • Under perioden 6 maj - 16 augusti 2020 uppmanades allmänheten att lämna in nomineringar till årets Skillnadpris. Nomineringen och fakta om priset kommuniceras i Torsbybladet, på facebook och i Torsby kommuns informationstidning Torsby Nu.

 • Vecka 35/20 sammanställdes de inkomna nomineringarna och de tre finalister tas fram av juryn, som består av representanter från Torsby kommun, Tuab och företagarföreningen iTorsby.
 • Vecka 37/20 offentliggör vi de tre utvalda finalisterna här på vår webbsida, på facebook och i Torsbybladet.

 • Under perioden 16 september - 31 oktober pågår allmänhetens röstning.


Syssleträffen och prisutdelningen av Skillnadpriset

Priset är framtaget i ett samarbete mellan Torsby kommun, Tuab, näringslivsföreningen iTorsby i syfte att hylla det goda och viktiga i att göra skillnad. Priset delas ut under festliga former på Syssleträffen, som är ett årligt samarbetesevent av de samma. Årets Syssleträff arrangeras lördagen den 6 november om coronaviruset och folkhälsomyndigheten tillåter ett sådant arrangemang. I fall coronaviruset fortsatt hindrar att vi ses i större folksamlingar när det är dags för Syssleträffen, ordnar vi en festlig prisutdelning på annat sätt.

Skillnadpriset delades ut första gången 2019, under festliga former på Syssleträffen. 2020 års pris delades ut på ett pandemisäkert sätt genom att vinnaren och de övriga finalisterna uppvaktades enskilt, vilket sedan kommunicerades i olika kanaler.

Ära, presentkort och statyett

Skillnadpriset består av ett presentkort på 5000 kr, giltig hos butiker anslutna till näringslivsföreningen iTorsby, och en statyett tillverkad på The Wood Region i Sysslebäck.Se tidigare års finalister och vinnaren av Skillnadpriset (2020 + 2019) Här ser du också vinnarna av idrottspriserna 2019: Rookiepokalen, Eldsjälspokalen och Idrottspokalen.

Innehållsansvarig: Anna-Lena Carlsson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen